Rossz hír az autósoknak: szerdától ismét emelkedik az üzemanyag ára

2024. április 16. 06:36

A minisztérium szerint az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kellene lenniük, mégis a legdrágábbak.

2024. április 16. 06:36

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vezess.hu arról ír, hogy szerdán ismét emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára Magyarországon, a kutaknak két forinttal kell többet fizetniük a 95-ösért literenként, míg a gázolaj ára nem változik. Hozzáteszik: nem biztos, hogy ilyen minimális árváltozást érvényesítenek a kutak, de ha igen, 

a benzin új átlagára 643 forint lehet, a gázolajé marad 653 forint.

Hangsúlyozzák, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint 

az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kellene lenniük, mert így állapodtak meg korábban a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel. Ehhez képest 7-9 százalékkal drágább mindkét üzemanyag, mint a környező országokban.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a közeljövőben olyan nyilvános, a regionális üzemanyagárakat monitorozó rendszert alakít ki, amely rendszeresen bemutatja az árkülönbségeket, így referenciapontként fog szolgálni a megállapodás betartására, nyomon követésére és ellenőrzésére vonatkozólag, írják.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­s­ ­l­­­á­­n­­y­­­o­k­­ ­­v­á­r­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
rockercicc
2024. április 17. 01:22
Az szép. És ez a legócskább, szétetanolozott lötty. Mennyi akkor a prémium, 99-es benzin?
hatvanas
2024. április 16. 13:57
Romániában hogy a k... életbe lehet 540?!!! És még az se kevés!
masikhozzaszolo
2024. április 16. 09:47
A megint emelkedik az kérem úgy volt, hogy az újságban emelkedett, a kútnál meg csökkent. De sikerült újsághírrel sort csinálni a kutakon kedden, hogy szerdán emelkedik. És aztán szerdán semmi, pénteken meg csökkent. tehát hisziapiszi. Már tök mindegy, teletankoltam kedden. Tolla fületekbe. És máshova.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!