Rovásírás a világ körül

2012. február 13. 09:43

Beindult a rovásírásos helységnévtábla-biznisz, a Rovás Alapítvány világ körüli rovásmissziót tervez.

2012. február 13. 09:43

Az utak mentén elhelyezett helységnévtábla-rendszer lehet leghatásosabb módja a rovásírás népszerűsítésének Sípos László, a Rovás Alapítvány vezetője szerint. Az Alapítvány nemcsak Magyarországon, de világszerte – magyar diaszpórában – terjesztené az ősi írásmódot.

Jelenleg 136 település rendelkezik rovásírásos táblával hazánkban, a megrendelők elsősorban párthoz köthető önkormányzatok. Sípos László szerint most felfutóban van az üzlet, de senki sem kíván ebből meggazdagodni, megfizethető áron állítják elő a jelzéseket.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. február 21. 10:19
Ádám is magyar volt, mindenkim Ádám leszármazottja, tehát mindenki rokon.
szigno57
2012. február 13. 19:45
Nem tudom mi bajotok van vele, ez a miénk - miért kellene mellőzni? Mások ölnének egy ilyen örökségért - lásd. Tótok. /Bocs épp a napokban mondtam, hogy ne hergeljünk senkit, de nem bírtam ki :) /
Elinor Yosef
2012. február 13. 19:25
Én szeretek itt lenni. Azt nem tudom tudják-e a tisztelt rovás támogatók, hogy ha a rovás tényleg a mi ősi írásunk, akkor nincs honfoglalás. Szóval Árpád vezért a hét vezérrel, Ópusztaszerrel, vérszerződéssel együtt le lehet húzni a vécén. Szóval el kéne dönteni ki hogyan magyarkodik.
thymian
2012. február 13. 19:00
Prof. Mario Alieni szerint az etruszk írások (pyrgi lemezek és társai) a magyar nyelv (rovásírás) segítségével jobban megfejthetők, mint bármely más nyelvvel. http://www.youtube.com/watch?v=tC0Dedg42HY Nem, véletlenül sem mi magyarok találtuk ki.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!