Orosz repülőgépet fogtak a németek a NATO felett

2024. április 08. 07:11

Egy Il-20M típusú orosz felderítő repülőgépet észleltek és fogtak el a Balti-tenger felett, amely azonosítási jel nélkül repült.

2024. április 08. 07:11
U.S. Airline Industry Struggles Through Turbulent Times

Nyitókép: David McNew/Getty Images

Orosz katonai repülőgépet fogott el a német légierő a Balti-tenger felett. Eurofighter vadászrepülőgépek a lettországi lielvardei támaszpontról szálltak fel szombaton, hogy elfogjanak egy IL–20-as felderítő repülőgépet – írta meg a Magyar Nemzet.

Németország, NATO-tagként részt vesz a balti államok légi megfigyelésében, mivel azoknak nincsenek saját harci repülőgépei. Már korábban is történt több incidens orosz katonai repülőgépekkel a balti-tengeri térségben. Január 30-án egy Il-20M típusú orosz felderítő repülőgépet észleltek és fogtak el a Balti-tenger felett, amely azonosítási jel nélkül repült. Az akciót német légierő ezt az X-en jelentette be

Az orosz katonai repülőgépet a Rügen melletti nemzetközi légtérben azonosították, és rövid időn keresztül kísérték, mielőtt visszafordult volna kelet felé

– mondta a német légierő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­s­­­ ­­l­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­­á­r­n­a­­­k­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 15. 20:27 Szerkesztve
A cikk minden szava hazugság. Nem kell azonositóval repüljön nemzetközi lègtérben. Nem "fogták el", hanem a közelébe repültek, majd integettek egymásnak, illedelmesen. Az orosz gép és a radioelektronikai egysègek sora pedig mérte, tesztelte és azonositotta a balti csivavákat védeni hivatott nato radarokat és gépeket. Küldetés teljesitve. Szokásos ügymenet.
Spiritmonger
2024. április 08. 12:38
Nemzetközi vizek felett repült, nem NATO-ország légterében. Ezért nem baszogathatják a gépet. Akinek ez nem tetszik, az így járt.
pandalala
2024. április 08. 10:04
" a NATO felett " :-DDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!