Manfred Weber már megint kiakadt Orbán Viktorral kapcsolatban: „Ez szégyenletes és abszurd!"

2024. április 16. 08:50

Az Európai Néppárt elnöke szerint hatalmas siker a migrációs egyezmény, és dühös azokra, akik majdnem megakadályozták az Európai Parlament pozitív döntését.

2024. április 16. 08:50
VON DER LEYEN, Ursula; WEBER, Manfred

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke publicisztikát írt a Die Welt oldalára, amelyben többek között kifejtette: szégyenletesnek és abszurdnak tartja, hogy a Zöldek Orbán Viktorral szavaznak.

Nagy siker, hogy az Európai Parlament kilenc évig tartó gyötrelmes viták után elfogadta az uniós menekültügyi és migrációs egyezményt

– állítja Weber, aki dühös, amiért a Zöldek, a Baloldali párt (Die Linke) és Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) egy része még mindig nem érti meg, mi az igazán fontos, és a radikális jobboldallal együtt majdnem megbuktatták a migrációs paktumot.

Nem ez az első eset, hogy a Néppárt vezetője a magyar miniszterelnöknek üzent, korábban azt mondta: „Kereszténydemokraták vagyunk, és nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek, mint a lengyel PiS, Orbán Viktor, az AfD és Marine Le Pen."

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­ ­v­á­r­n­a­k­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
herceg-3
2024. április 16. 16:15
Ki az a "Manfred Weber"?
istvanpeter
2024. április 16. 14:53
Igen jellemző, hogy liberális fasiszták milyen nehezen viselik el, ha valaki szabályszerűen gyakorolja a törvényes jogait.
atti64
2024. április 16. 14:08
BÜDÖS PATKÁNY NÁCIK VAGYTOK ETESSED A MIGRÁNSAIDAT BAZD MEG HA MÁR MEGHIVTÁTOK ÖKET MERKELL AZ EGÉSZ VAGYONÁÉRT VEGYEN NEKIK ZABÁLNIVALOT!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!