Ez már Ukrajna vége? Új frontot nyithatott az orosz hadsereg

2024. május 10. 16:33

Az orosz vezetők valószínűleg már hónapok óta gondolkodnak egy hatalmas nyári offenzíva elindításában.

2024. május 10. 16:33

Nyitókép: KREMLIN PRESS SERVICE / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Péntek hajnalban nagyszabású támadást indított az orosz hadsereg az ukrajnai Harkiv megye ellen, ezzel pedig nagyon úgy néz ki, hogy a határ túloldaláról lényegében új frontszakaszt nyitottak – írja a Portfolio.

Jelentős területszerzésről egyelőre még nincs szó, hiszen ha hinni lehet a forrásoknak, akkor jelenleg három falut ostromolnak az orosz katonák. A lap arra a következtetésre jutott, hogy az orosz támadásnak három lehetséges oka lehet.

Az első nyilvánvaló ok az lehet, hogy az orosz vezetők már hónapok óta gondolkodnak egy hatalmas nyári offenzíva elindításában.

Ezt is ajánljuk a témában

Tegnap zajlott le a május 9-ei ünnepség, Oroszország most ünnepelte meg a Szovjetunió náci Németország felett aratott győzelmének 79. évfordulóját. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig szereti fontos történelmi dátumokhoz kötni saját, jelentős döntéseit. Végül pedig az, hogy az elmúlt hónapokban a nyugati lőszerszállítmányok elmaradása miatt kritikus lőszerhiány lépett fel az ukrán haderőben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­­g­a­­z­i n­­i­­­m­­f­o­­­m­­­á­­n­­­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Málaga21
2024. május 11. 00:45
Fogy a hohol.
Nasi12
2024. május 10. 22:43
Ha van eszük nem lesz offenziva. Tanulhatnának. Zelenszkij a 22 -es háború nélkül gyorsabban megbukott volna. Ha lassan őrölnek jobban járnak. Adjanak egy sanszot a natonak bebizonyitani hogy védelmi szervezet. Nehogy a szükséges és meglévő 3 szoros támadó fölény birtokában kísértésbe essenek.
Akitlosz
2024. május 10. 18:46
Ennél jóval több oka van. 1. A logisztikai kapacitások korlátozottak, ezért nagyobb haderőt csak szélesebb fronton több logisztikai központtal lehet bevetni és ellátni az eddigieknél nagyobb kockázatok nélkül. Ennek az új támadásnak Belgorod a logisztikai központja, tehát nem terheli, nem korlátozza az eddigi frontvonalon a csapatok tevékenységét és ellátását. 2. Jobban megosztja és jobban leköti az ukránokat, akiknek már az eddigi hosszúságú frontvonal tartása sem ment. Fokozódik a nyomás rajtuk, ami megkönnyíti a sikerek elérését máshol is. 3. Az ukránok rendre Belgorodot lőtték innen és rendre diverzánsokat küldtek át a határon, ennek is szeretne véget vetni az orosz hadvezetés. Így már olyan hosszú a front, hogy lényegében mindegy, hogy hol tudják tartani az állásaikat, valahol nem fogják tudni, mindig lesz olyan szakasz, ahol az oroszok előre tudnak nyomulni. Most Csaszov Jart akarják tartani az ukránok "minden áron". Avgyejevkánál nem tudják stabilizálni a frontot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!