Újabb botrány a láthatáron? – fedősztori lehetett a tanácsadói szerződés Karácsonyék kampányában

2024. május 16. 10:14

Ezt támaszthatják alá a cégbírósági adatok is, melyeket a Magyar Nemzet közölt.

2024. május 16. 10:14

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányának pénzforrását részben 

egy rejtélyes, „EU-tagállami vevőnek” nyújtott tanácsadói szolgáltatásból származó egyszeri 112,5 milliós bevételből teremtették elő. 

A szerződés, amit a főpolgármester bizalmi köréhez tartozó Tordai Csaba élettársának, Mravik Zsoltnak az egyszemélyes vállalkozása, a Bakony Rental Kft. hozott tető alá, vélhetően a külföldi támogatás elfedését szolgálta – írta a Magyar Nemzet.

Az említett összegből „gyorsan” ki is vettek 89,4 milliót, majd ebből a pénzből továbbítottak 75 millió forintot, amely minden bizonnyal Karácsony Gergely kampányában „landolt”.

 

Emlékezetes, hogy a lap egy tényfeltáró cikkben mutatta be, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltjének kampányára a pénzt 2019-ben a Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület bonyolította, a szükséges pénzforrást pedig kísértetiesen hasonló módon teremtették elő, mint a szintén Karácsony nevével fémjelzett 99 Mozgalom a 2021-es baloldali előválasztási kampányban. Utóbbi esetben a félmilliárd forint valódi forrására egyelőre nem derült fény, az viszont ismert, hogy az összeg döntő hányadát euróban és angol fontban fizette be a 99 Mozgalom bankszámlájára ugyanaz a Perjés Gábor, aki már 2019-ben a Mibu vezetőjeként is feltűnt hasonló szerepben. Karácsony öt évvel ezelőtti főpolgármester-jelölti kampánya esetében viszont tudni lehet, hogy a több tízmillió forintos támogatás külföldről érkezett, a fent nevezett Bakony Rental Kft. közvetítésével.

 

Ezt is ajánljuk a témában

A tanácsadói szerződés csak fedősztori lehet

A Magyar Nemzet összeállításában egy sor gyanús körülményre is felhívta a figyelmet, amely arra enged következtetni, hogy 

az autókölcsönző cég tanácsadói szerződése csupán egy fedő sztori, amely a külföldi pénzügyi támogatás leplezését szolgálta.

Idézték a cégbírósági adatokat, melyek szerint Mravik Zsolt 2018. március 5-én alapította a vállalkozást Bakony Waste Energy Kft. néven, a cég akkor még üzem- és tüzelőanyag-nagykereskedelemmel foglalkozott. A vállalkozást 2019 februárjában átnevezték, ekkor kapta meg a Bakony Rental Kft. nevet.

A kft.-nek a mai napig egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője Mravik Zsolt, jogi képviselője Tordai Csaba – aki a főpolgármester jogi főtanácsadója –, a székhelye pedig kettejük közös lakcímére van bejegyezve. Az életvitelszerűen együtt élő Tordai–Mravik-páros a földhivatali nyilvántartás szerint ötven-ötven százalékban tulajdonosa a Budapest XIII. kerületi, Váci út 34. szám alatt található 122 négyzetméteres lakásnak – ismertették.

Hangsúlyozták, hogy a Bakony Rental történetében fontos változás állt be nem sokkal az átnevezés után:

2019 augusztusában új tevékenységi körökkel, nevezetesen közvélemény-kutatással, valamint társadalomtudományi humánkutatással, -fejlesztéssel bővítették a portfóliót.

 A fő tevékenységük azonban továbbra is a gépjármű-bérbeadás maradt, ami azt jelzi a lap szerint, hogy a tanácsadást csupán egyszeri alkalomra tervezték.

Ezt a feltételezést erősíti az a tény is, hogy a cégadatbázisból kiderült, a legutóbbi önkormányzati választás évében Mravik vállalkozása brutális, 238-szoros árbevétel-növekedést produkált: a korábbi ötszázezer forintról 119,2 millióra nőtt az összeg. 

Ugyanakkor a következő években a nettó árbevétele egyszer sem emelkedett húszmillió forint fölé, 

azaz a 2019-es kampányév mutat egyedül kiugró eredményt

– húzták alá a cikkben.

Végül azt is megjegyezték, hogy a rejtélyes tanácsadói szerződésről és a megbízóról annyit lehet tudni a Bakony Rental Kft. 2019-es pénzügyi beszámolójából, hogy 

egy „112 577 000 forint értékű, EU-tagállami vevő részére nyújtott szolgáltatás” volt.

Budai Gyula feljelentést tett

Az ügy kapcsán megkerestük a főpolgármesteri hivatalt és Tordai Csabát, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

Ahogy arról szerdán a Mandiner is beszámolt, költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságánál Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A feljelentés alapját a Magyar Nemzet szombati cikkében szereplő terhelő adatok és a bemutatott dokumentumok szolgáltatták – hangzott el a politikus által közzétett videóban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­k­e­­l­d­­­ ­­a­­­ ­­s­z­­­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­n­­­c­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
RasPutin
2024. május 16. 12:01
""""Az említett összegből „gyorsan” ki is vettek 89,4 milliót, majd ebből a pénzből továbbítottak 75 millió forintot, """" És mindezt cégbírósági adatokból. :))))))))))) A sok vidéki suttyót lehet etetni ekkora makutyi dumával de akinek cége van azt nem.
2024. május 16. 11:31 Szerkesztve
Z. A magyar nép, kiválasztott nép... Ahogyan a jobboldali, nemzeti keresztény értékeket szolgáló miniszterelnök Orbán Viktor IS!!! A világunkat uraló globális progresszív radikális erők természet és embert pusztító gyakorlata után, ez elég nyilvánvaló!!! Senkinek nem lehet kétségbe most már efelől!!! KIVÁLASZTOTT NÉP A MAGYAR🇭🇺!!! 💯 🕯🕯🕯 AMEN
Ízisz
2024. május 16. 11:23
Z. Tommaso 2024. május 15. 15:21 Magyarországon hazaáruló jobboldali politikust utoljára 1918-ban lőttek le. Szlovákia most ebben IS megelőzött bennünket. A nemzeti büszkeségünk azt diktálja, hogy ne hagyjuk!" Így uszít Orbán Viktor miniszterelnök meggyilkolására ez a náci hazaáruló tommaso nick mögött megbúvó szar lény!!! 💯❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!