Hát itt meg hova folyik a közpénz? Előkerül Cseh Katalin, de még Horn Gyula neve is

2024. május 10. 15:44

Lóránd Gergely is kapott egy megbízási szerződést Őrsi Gergelyéktől. Lóránd egyszer úgy vallott, hogy „Dörner György színigazgatói kinevezésével közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat”.

2024. május 10. 15:44
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Az egyébként eredetileg jó elképzelésnek tűnő, közpénzeket is felemésztő Margit-negyed programban már bebizonyosodott – bármennyire is furcsának hat ezt lejegyezni –, hogy egy városrész-rehabilitációnak is lehet politikai színe.

közpénz, Karácsony Gergely, László Imre, V. Naszályi Márta, Cseh Katalin, Őrsi Gergely,
Forrás:  Facebook

Mert mint arról a Mandiner.hu több alkalommal beszámolt, a Margit körút környékének megújítását, fenntarthatóbbá tételét célzó projekt a baloldali városvezetésnek, Őrsi Gergelynek (MSZP) és Berg Dánielnek (Momentum) köszönhetően kormánykritikus civileknek, a Tilos Rádió Budapest korábbi munkatársának, a Greenpeace Magyarország Egyesületnek, illetve a Soros György alapítványa által támogatott Habitat for Humanity Magyarország Alapítványnak biztosított lehetőséget, kedvezményeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Hova folyik a közpénz? Kommunikációs tanácsadásokra

Mostanra kiderült, hogy az elmúlt majd öt évnyi baloldali városvezetés a tanácsadói szerződéseket is igen erősen – mondjuk úgy – befolyásolta.

Külpolitikai-, protokoll-témákhoz fűződő, személyközi kapcsolatokat erősítő, politikai tanácsadói kontraktusokról van szó. Itt van rögtön a Statera Consultancy Kft.- vel kötött szerződés. Ez bizony ugyanaz a cég, amely Cseh Katalin momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő (nem mellesleg Berg Dániel alpolgármester férje – a szerk.) mögött szintén feltűnik, mint „service provider”. A cégnek meglehetősen jól ment tavaly: 23,1 millió forintos adózott eredményt mutat az adatbázis.

Ügyvezetője az a Varga Áron, akinek neve aki Tűzfalcsoport összesítése alapján több más, baloldali kerületnél is előkerült. Egy, a portálunk birtokába került kötelezettségvállalási kísérőlap 2022-es keltezésű, s ennek alapján ez év október 1-jétől határozatlan időre kötötték a vállalkozói szerződést a felek.

Bruttó bő kétmilliót számláztak ki Őrsiéknek.

De mire is ment el közpénz? Szövegírás, háttéranyagok összeállítása az önkormányzat számára; a szocialista polgármester felkészítése szereplésekre, rendezvényekre; politikai elemzések készítése a II. kerületi önkormányzat számára.

Következzen a Positum Plus Kft., ami a szocialista városvezető párttársának, Török Ottónak az érdekeltsége. Egy, a lapunkhoz eljutott dokumentum szerint 2022. november 15-től 2023. május 15-ig biztos, hogy szerződéses viszony állt fenn a felek között. A kapcsolódó kötelezettségvállalási kísérőlap alapján bruttó majd 2,3 milliót számláztak ki Törökék.

Az MSZP-s politikus régóta fent van a pályán. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter Törököt nevezte ki a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatójává. 2008. szeptember 2-től pedig a leköszönő Elbert Gábort váltotta a sport-szakállamtitkári székben, ahonnan kilenc hónappal később Bajnai Gordon állította fel.

A politikust Pécsett szintén ismerik.

S hogy mire ment el a közpénz? A fent említett kontraktus alapján a Positum Plus Kft. feladata többek között a kapcsolattartás volt hazai és nemzetközi sportszervezetekkel, szakszövetségekkel, sportolókkal.

Tanácsadó, aki nem ért egyet Dörner György színházigazgatói kinevezésével

Térjünk át Lóránd Gergelyre, aki mellékállásban a Magyar Szocialista Párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának tagja. A Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzattal kötött megbízási szerződése alapján Őrsi közvetlen személyügyi kapcsolatainak, fogadóórák szervezését vállalta, mások mellett. Mi több, humánpolitikai tanácsadás is szerepel a kontraktusban, de ezt a részt inkább idéznénk (sic!) – íme, miért: „humánpolitikai tanácsadás a Polgármesteri Kabinet vonatkozásában, valamint a Kabinet tagjainak kiválasztásában, felvételében (on-boarding folyamat szervezése), illetve esetleges exit folyamatok lebonyolításában való közreműködés a Humánpolitikai Osztállyal”. A Mandiner birtokába került kontraktust 2019. október 21-től kötötték, határozatlan időre.

Emlékezetes, Lóránd 2011-ben aláírt egy petíciót, amely szerint „Budapest regnáló főpolgármestere (Tarlós István – a szerk.) Dörner György színigazgatói kinevezésével közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat”.

Végül, de nem utolsó sorban Őrsi Gergely környezetében feltűnik Baranyi Mária neve is, Horn Gyula MSZ(M)P-s volt kormányfő titkárságvezetője. Baranyi Hódmezővásárhelyen is feltűnt egykor, Márki-Zay Péter mellett.

A portálunkhoz eljutott szerződés alapján a szocialista polgármesternek adott már külpolitikai- és protokoll-tanácsokat. A 2020. március 23-tól hatályba lépő kontraktust határozatlan időre kötötték,

havi bruttó 200 ezres kötelezettség szerepel benne.


 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­g­a­­z­­i n­i­­m­f­­o­m­­á­­­n­­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Pelso j.
2024. május 10. 20:26
"Bruttó bő kétmilliót számláztak ki" Egyrészt a teféle talpnyalónak semmi köze hozzá. Másrészt akkora összegért ti le se hajoltok.
lemez
2024. május 10. 17:37
Mondom hogy ezek visszajöttek.De a kotmàny korrupt.Azért zengik tele ezzel a sajtót,hogy maguktól elteteljék figyelmet.Igazj kommunista szokás.Fogd ellenségedre amit te csinàlsz
nyugalom
2024. május 10. 17:01 Szerkesztve
A Margit krt-on rengeteg üzlethelyiség evek óta zárva, koszosan, de ki tudja ? Milyen pénzből, mennyiert kik berlik, semmilyen tarlatokra, kozössegi helyekre. Nincs egy etterem, kavezó, de romkocsma, drogosokkal, az igen. A körút viragos ugyan, de az üzletek zarva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!