Furcsa háború

2015. december 21. 07:49

Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a kormány és a távközlési multi közötti csetepatéban. Az is kérdéses, hogy amit látunk, az háború-e egyáltalán, vagy egy jól megírt koreográfia szerinti műsor, miközben a fontos dolgok a háttérben zajlanak.

2015. december 21. 07:49
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

„Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a kormány és a távközlési multi közötti csetepatéban. Az is kérdéses, hogy amit látunk, az háború-e egyáltalán, vagy egy jól megírt koreográfia szerinti műsor, miközben a fontos dolgok a háttérben zajlanak. Elképzelhető ugyanis olyan forgatókönyv is, amely szerint mindkét félnek érdekében állt, hogy a zajos kardcsörtetésre figyeljen a világ – például épp a botrány napjaira esett az egyik legnagyobb magyar online orgánum, az Origo eladása (ez korábban a Magyar Telekom tulajdonában volt), és a vevő a hírek szerint a jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségébe tartozik. Persze van olyan vélemény is, mely szerint a kormány az összes multinak üzent: nem tűrik a beleszólást a hazai ideológiai vitákba, a cégek pénz keresni vannak Magyarországon, nem pedig politizálni.

Amit tudunk: ahogy a kormányszóvivő múlt csütörtökön bejelentette, hogy felmondják a szerződéseket a Telekommal, az addig jól teljesítő részvények zuhanni kezdtek. Amikor körülbelül 3 százalékkal, tizenöt forinttal kevesebbet értek, akkor pontosított a kabinet, hogy nem mindent, hanem csak a mobilnetes szerződéseket mondják fel (erről az Átlátszó kiderítette, hogy egy lejárt keretmegállapodást mondtak fel, amely december 31-ig él), így az árfolyam korrigált, s visszaállt az előtte lévő szintre. Aki tudta, hogy lesz pontosító bejelentés, s nagyobb tételben vásárolt az olcsó részvényből, az estére szép summát kereshetett – nem csoda, hogy az egyik ellenzéki párt jegybanki vizsgálatot kért arról, kik, s milyen összegben kereskedtek a kérdéses időben a cég papírjaival.

Az is érdekes fejlemény, hogy miközben a kormány szabadságharcot vív a gonosz multival, a hétvégén a távközlési vállalkozás pénzügyi vezérigazgató-helyettese a legnépszerűbb hazai kézilabdaklub elnöke lett. A veszprémi kézilabda-egyesület vezetőségében pedig több kormányhoz közel álló személyt is megtalálni, így érdekes fénytörést kap a háború.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2015. december 21. 15:58
"Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a kormány és a távközlési multi közötti csetepatéban" pedig nem bonyolult
ÁrPi
2015. december 21. 14:31
"csak a mobilnetes szerződéseket mondják fel (erről az Átlátszó kiderítette, hogy egy lejárt keretmegállapodást mondtak fel, amely december 31-ig él)" Bontották, ugyanis Januártól élesben működik az LTE450 Amit a hazai, MVM épített ki és üzemeltet. http://itcafe.hu/hir/mvm_net_lte450_januartol.html Nem is kötődik igazából EMEZ a friss Ákos-i (olyhszörnyüséges vélemény miatti :) ) szponzoráció-bontáshoz....!! Tehát nem az Ákos nevü baráti énekes miatt szűnnek meg illetve bontottak szerződéseket a Telekommal (már hónapokkal ezelőtt !!) , hanem ez (az Ákos vélemény szabadságának különös-hősies "védelme" azaz "megvédése") csak szinpadi jelenet. Érdemes nem-szakmai vénával is elolvasni a fenti linken olvasható szakmai hír alatti húszegynéhány rövid kommentet is. http://mobilarena.hu/tema/re_januartol_elesben_mukodik_az_lte450/hsz_1-200.html Idézném onnan a 18-ikat: "Ezt az új, zárt LTE 450 MHz-es kormányzati frekvenciát nem a lakosság fogja használni mobilozásra, arra kevésbé is lenne alkalmas. Inkább olyan kisebb adatcsomagok továbbítására lesz hatékony, mint az útdíjfizetések; okos mérőeszközök, egyéb gépek közti adatátvitelhez fogják majd használni, de nem kizárt, hogy adó-, anyakönyvi vagy mondjuk városi tájékoztató rendszerek adatait is közvetíteni fogja az új hálózaton keresztül." Szerződésbontás okaként az Ákos-szponzoráció bontását hozni fel az csak só :-)
TAVIROZSA
2015. december 21. 13:00
Nem sportolókat szoktak szponzorálni ? Mikor szponzor valaki és mikor hirdető, reklámfelület vásárló ? ( Áfa mikor van ? )
Mich
2015. december 21. 11:06
Simicsicska - X
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!