Valaki most azt gondolja, jót tett a bringásoknak?

2014. július 25. 09:29

Aki a biciklis alkoholizálás szabályait fellazította, halvány fogalma sincs sem a bringázásról, sem a közlekedés lelkivilágáról.

2014. július 25. 09:29
Bucsy Levente
KüllőnÉlő

„Napokkal a szabálymódosítás életbe lépése után sem térek magamhoz. Miért volt erre szükség? Ki találta ki, és hogyan? Ráadásul a bringásokat is beleértve elég keményen nekiesett a szabálynak mindenki, erre a szabályalkotó még azt is hozzányögi, hogy aki ittasan biciklizik, az pusztán önveszélyes. Mi van? Tényleg közlekedési szabályokat alkotnak olyan emberek, akik azt hiszik, üres városokban, közutakon magányos kerékpárosok hajtanak, és hibáikkal senki mást nem veszélyeztetnek, csak saját magukat? És ezt „a vécére is bicikliző”-ként mondom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2016. május 05. 15:43
Ugyanez miért ne vonatkozhatna az autósokra is? Mellékutakon, kertek alatt egy-két pohárka után miért ne mehetnének haza a haveroktól. Nekik ráadásul még jogsijuk is van, ergo ismerik a kresz szabályait. Ez a kerékpárosokról nagyobbrészt nem mondható el.
koronaszepe
2016. május 05. 15:43
Aki nem tud részegen autót vezetni, az józanul sem tud. A probléma a reakciókkal, a reakcióidőkkel van. Vannak váratlan szituációk amihez tiszta fej kell. Tud olyan ökörséget csinálni ez a kormány amit Te ne fogadnál kitörő lelkesedéssel?
hihhaa
2015. december 24. 00:02
de igaz.. Mondjuk az is igaz, hogy a táblákat kell nézni. :) Autópályán és autóúton tilos, külön tábla nélkül is. Főúton meg nem tilos, csak ha van külön tiltótábla. Ahogy minden más mellékúton is..
Apáczai
2014. szeptember 21. 22:13
"Tényleg közlekedési szabályokat alkotnak olyan emberek, akik azt hiszik, üres városokban, közutakon magányos kerékpárosok hajtanak, és hibáikkal senki mást nem veszélyeztetnek, csak saját magukat? " Pontosan erről van szó. Szabadjára engedni az ön- és közveszélyeseket. Az utóbbi időben valami kezd kisiklani a FIDESZ-nél. Ideje most észbekapni fiúk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!