Mennyiségből mennyiség lesz

2014. július 28. 21:35

Mindenesetre a mennyiségre-találomra igazoltatós megoldás igazi komenista megoldás, amolyan „mennyiségből lesz a minőség” alapon, hátha véletlen le sikerül akasztani pár szabálytalant, oszt meggazdagszunk azokon, amúgy testületileg.

2014. július 28. 21:35
Bernard Gui
Tutiblog

Kiképezzük a sok rendőrt, hogy az utolsó, cigánysoros faluban is két hét alatt rendet tudjon tenni, van neki harcművészeti képzettsége, hogy ha százan jönnek ellene is, Batman legyen. Meg jogi paragrafustár a fejében, hogy a jogait emlegető állampolgárnak válaszolni tudjon, meg még sok minden más, oszt a sok közrendőr szellemi tudása ott hever a parlagon, azon a parlagon, amire a szellemi favágásban kidőlő fák borulnak rája. A szellemi favágás keretében ugyanis körülbelül azt kell csinálnia, hogy értelmes bűnüldözési meló helyett teljesítenie kell a napi kvótát, például az országúton le kell kapcsolnia napi tíz autót.

A sokat emlegetett boldog napnyugaton akkor kapcsolnak le egy autót, ha kacsázik. Vagy ha kétszer annyival megy, mint a sebességhatár, és nincs rajta sziréna. Esetleg ha még száz méterrel utána is érezhető a nemrég elfogyasztott, tetemes mennyiségű rövidital illata. Itthon meg találomra intik le a kocsitulaj úrvezető állampolgárokat, hogy kilegyen a napi kvóta, a napi ötven fokban is. A valódi meló meg várhat. Nos, hát ezt éppen rendőrművészeti főiskolásokkal is elvégeztethetnék nyári gyakorlat keretében, nem nehéz megtanulni. Vagy önkéntes házmesterekkel, hogy visszajöjjön valami konkrét is a múltból…

Körülbelül ezzel egyenértékű az, amikor valami munkásőrfajzat feljelenti a pincében vagy a szomszédban, esetleg a két hegycsúccsal odébb mulató, rendetlen fiatalságot, merthogy csendháborítás ténye forog fenn, s ilyenkor rendőri intézkedést kell foganatosítani. Ez persze legalább annyira a munkásőr-mentalitású feljelentősdit játszó illetők bűne is, mivelhogy ha egyszer már felvették a telefont, a közeg kénytelen eszközölni és foganatosítani, habár itt is vannak problémák, de erről majd másik alkalommal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A söpredéket el kell söpörni!
2014. július 28. 22:04
A cigettóba nem járnak be "random" - ott teljesen indokolt - vegzatúrára. Azok Szabadságjogaiért még Helsinkiből is kiállnak (ebből is látszik, hogy mi is a lényege a "jogvédőknek" Mo-on).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!