Házi médiaközpont, egy táblagép és biztonságos vállalati mobilhasználat

2013. február 26. 20:28

A barcelonai mobilkommunikációs konferenciára a Samsung két új eszközzel és egy a munkahelyi mobilhasználatot biztonságosabbá tevő megoldással érkezett.

A Samsung Galaxy család szinte minden lehetséges méretben kapható már, egyedül a majdnem 8 hüvelykes képátlójó iPad Mini közvetlen kihívója hiányzott csak. Az új tábla forradalmi újdonságokat, kiemelkedő szoftveres vagy hardveres megoldásokat nem hozott, technikailag beleillik a jelenlegi élvonalba, és a TouchWiz felület is a jól ismert elemekkel kombinál. A Galaxy Note 8.0 viszont az első készülék, amit teljes mértékben ujjak használata nélkül, csak az S-Pennel is kezelhető, mert már nem csak az érintőkijelző reagál a toll érintésére, hanem az előlap alján található érintésérzékeny nyomógombok is. A készülék májustól Magyarországon is elérhető lesz.

A Barcelonában jelenleg is zajló MWC kiállításon a Samsung egy otthoni médiaszervert is bemutatott, mely a HomeSync névre hallgat. A 4.1-es Jelly Bean Android rendszert futtató eszköz 1,7GHz-es kétmagos processzorral, 1GB RAM-mal rendelkezik, és a Galaxy család szinte összes tagjával képes együttműködni. A HomeSync nem csak egy a tartalmakat vezetékes vagy vezeték nélküli hálózaton, vagy HDMI kábelen keresztül televízió, telefonon vagy táblagép képernyőjére továbbítani képes médialejátszó, hanem 1 terabájtos beépített tárolókapaciátásának köszönhetően a csatlakozó eszközökkel szinkronizálni képes biztonsági tárhelyként is használható. A HomeSync valóban egy család médiaközpontja lehet, hiszen akár nyolc külön felhasználói fiókot és fiókonként hat különböző eszközt képes kezelni, áprilistól hazánkban is.

Samsung a vállalati felhasználásban is erősíteni kíván, ennek egyik leglátványosabb momentuma a Samsung KNOX, ami egy szolgáltatás, mely a legfrissebb BYOD (Bring Your Own Device - hozd a munkába a saját készüléked) trendekkel járó biztonsági problémákra nyújt megoldást, így a dolgozók saját készülékei nagyobb mértékben, könnyebben alacsonyabb kockázattal integrálódhatnak majd a vállalati informatikai rendszerekbe és használhatóak munkavégzésre is. A KNOX egy alkalmazás formájában futtatható a kompatibilis Samsung készülékeken. Ez egy új, a készüléken belül megjelenő felhasználó felületet jelent, amin csak a vállalati biztonsági követelményeket kielégítő, ellenőrzött alkalmazások futtathatóak, műveletek végezhetőek el. A KNOX szolgáltatás legkorábban ősszel indulhat el Angliában.

A vállalat első számú, legjobban várt termékének, a Samsung Galaxy IV telefonjának a bemutatója a kiállítás után csaknem egy hónappal, március 14-én várható.

vissza a teljes nézetre