Xperia Z - a Sony legújabb prémium okostelefonja

2013. január 9. 01:33

"Okostelefonként aposztrofálja az xperia Z készüléket a Sony, 5 hüvelyk átlójú kijelzőjével azonban már-már a tabletek kategóriának alsó határát súrolja, hasonlóan a Samsung Galaxy Note termékvonalhoz."

"A Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen mutatkozott be a Sony új zászlóshajója, az Xperia Z, amelynek különlegessége az 5 hüvelyk átlójú, Full HD kijelző. A japán mérnökök mindent belezsúfoltak a szögletes készülékházba, amire ma elismerően csettintenek a felhasználók, bivalyerős processzor, nagy felbontású kamera és nagy kapacitású akkumulátor is elfért a por- és vízálló burkolat alatt."

"Az Xperia Z mégis leginkább a kijelzőjéről válhat emlékezetessé, 5 hüvelykes méretben a Full HD felbontás ma még ritkaságszámba megy - a The Verge helyszíni beszámolója szerint a pixelsűrűség valóban meggyőző, azonban a betekintési szög már kevésbé, jól láthatóan mosottá válnak a színek, ahogy a telefont elfordítjuk. A Sony persze ellátta a telefont a szokásos Bravia képjavító algoritmusaival, ennek ellenére a "az Xperia Z kijelzőjére nem lehet azt mondani hogy a legjobb, amit valaha láttunk."

A telefon másik különlegessége a 13 megapixeles felbontású kamera, amely mögött Exmor RS szenzor dolgozik. A képfeldolgozó teljesítményre jellemző, hogy az Xperia Z-vel másodpercenként 10 darab 9 megapixeles fotót tartalmazó sorozatfelvételt lehet készíteni, illetve HDR állóképek mellett HDR videót is lehet vele rögzíteni. Szerencsére a háttértár microSD kártyával bővíthető, így csak a megvásárolt memóriakártya mérete szab gátat a fotózásnak, videózásnak."

vissza a teljes nézetre