Motorizált robotsegéd a legújabb Segway

2016. január 27. 14:29

Az Intel még a CES-en mutatta be segédként is pompásan működő Segway Robotját.

2016. január 27. 14:29

A legendás Segway az ember helyváltoztatását elősegítő elektromos meghajtású kétkerekű közlekedési eszköz. A kerekei közötti alvázban lévő elektromos motorok tartják függőleges állapotban és egyensúlyban. Irányítását a beépített számítógép végzi gyorsulásmérő és más szenzorok segítségével. Pozícióját másodpercenként többszázszor korrigálja.

Az Intel CES-en bemutatott Segway Robot szerkezete az eredeti helyváltoztató eszközhöz hasonlóan mozgó robot. A gépet a Segway-t felvásároló Xiaomival közösen fejlesztették.

A hang- és beszédtechnológiájával, fejlett kamera és arcfelismerő rendszerével a robot közlekedési eszközből személyi asszisztenssé, segéddé alakítható át. Kereskedelmi forgalmazása 2017-ben, a fejlesztői csomag már 2016 második felében várható.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!