Guinness rekord: száz drón úszik egyszerre a fényben

2016. január 18. 15:46

Világcsúcs lett az Intel és a linzi Ars Electronica Központ összefogásából: korábban soha annyi drón nem repkedett egyszerre ugyanabban a légtérben, mint a Drón 100 projektben.

2016. január 18. 15:46

Száz pilóta nélküli légi jármű mozgott előre programozott formációban Beethoven Ötödik szimfóniájára Hamburg közelében tavaly november 4-én.

Több évig dolgoztak rajta. Az Ars Electronica Futurelab 2012-ben kezdett összehangoltan repülő kvadrokopterekkel foglalkozni. Még ugyanabban az évben 50 LED-del felszerelt drónnal kivitelezték először, majd Svédországtól Ausztráliáig bejárták vele a világot.

Az Intel 2014-ben kereste meg a központot a Drón 100 ötlettel, amivel aztán be is kerültek a Guinness Rekordok Könyvébe. A videót a CES 2016-on is bemutatták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!