Nyilvánossá teszi mesterséges intelligenciáját a Facebook

2015. december 15. 16:00

A Google után a Facebook is megnyitja MI-fejlesztéseit a világnak, amivel mindenki jól jár. A lépéstől elsősorban az idei év legfelkapottabb szakterületén, a gépi tanulásban várhatók komoly eredmények.

2015. december 15. 16:00

A Facebook nyílt forrásúvá teszi új számítógépes szervere, a mesterségesintelligencia-szoftverek hatékonyságát növelő Big Sur tervét. A gépi tanulás jobb megértéséhez és a kapcsolódó fejlesztésekre tervezett új szerver kétszer gyorsabb elődeinél.

A hardvertervezés nyílt forrásúvá tétele az utóbbi hónapok hasonló bejelentéseire rímel. Más vállalatok szintén megtették ezt a lépést MI-technológiájukkal. A trend a szakterületi fejlesztések felgyorsulására, az MI alkalmazási és felhasználási körének bővítésére és persze a vezető vállalatok hírnevének öregbítésére utal. Természetesen sokat profitálhatunk az új ötletekből – tette hozzá a Facebook Mi-fejlesztéseit vezető Yann LeCun.

Novemberben a Google „nyitotta meg” a beszédfelismeréshez és képkereséshez használt TensorFlow-t. A Facebook az Nvidiával fejlesztette a Big Surt, a hardveren mostantól a TensorFlow is futhat.

Nyílt forrású projektek fontos szerepet játszottak nagyméretű adatbázisok kialakításában, adatelemző technikák fejlesztésében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!