Hazudj, ha tudsz

2015. november 12. 07:16

A Microsoft új érzelmeket kutató mesterséges intelligenciája elől már nincs menekvés, újabb eszközzel támadhatnak az interneten reklámozó marketingesek.

2015. november 12. 07:16
Dave Gershgorn

Ezen a héten minden a mesterséges intelligenciáról szólt: hétfőn a Google rukkolt elő a TensorFlow gépi tanulásos platformjával, amivel a fejlesztők maguk is készíthetnek saját házi használatra szánt MI-t, kedden az Nvidia mutatta be a skálázható szuperchippét a Jetson TX1-et. A Microsoft tegnap nyomult, de egy kicsit csal azért, ugyanis csak upgradelték a Project Oxford nevezetű cuccot, ami már emberi érzelmekkel is elboldogul. Megmondja örülünk, hogy ebben a földi siralomvölgyben szenvedünk, vagy a boldogságtól elvakítva kamaszkorunk nyarának képzeljük pillanatnyi helyzetünket, melyet egy mesterséges intelligencia elemez. Az érzelmi ellenőrző algoritmushoz új API is dukál, ezt mutatták be tegnap a redmondi cég mérnökei. Ez is a fejlesztőknek szól, ugyanis ezt kell beleépíteniük egy-egy célszoftverbe a megfigyeltek érzelmeinek felderítésére. Jelenleg 8 érzelmi állapotot tud pontosan detektálni a Project Oxford (düh, megvetés, félelem, undor, boldogság, semleges,szomorúság, meglepődés), mindezt az arcunk elemzéséből. Minő meglepetés ehhez az új „találmányhoz” Paul Ekman munkásságát is felhasználták, akit a magyar olvasók és nézők a Hazudj, ha tudsz sorozatból ismerhetnek. Az Emotion API-t mellékesen a héten a MyMoustache programban használják fel, ami egy bajusz-azonosító alkalmazás és a mostanában divatos szőrzetes Movember mozgalomhoz tartozik.

Itt lehet már tesztelni mennyire jól dolgozik az algoritmus a gyakorlatban!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!