Német demokrácia felsőfokon: a miniszterelnöknek magyarázkodnia kellett Orbán Viktor miatt

2024. április 18. 10:57

A CDU politikusát azért támadták, mert az előzetes programmal ellentétben mégis találkozott a magyar miniszterelnökkel, az viszont senkit sem zavart, hogy a kormányt bíráló civil szervezetekkel is egyeztetett.

2024. április 18. 10:57
null

Nyitókép: AFP/Jan Woitas

Reiner Haseloffnak, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) szász-anhalti miniszterelnökének magyarázkodnia kellett, amiért Budapesten járva találkozott Orbán Viktorral – áll a Bildben, amely azt írja, az „Európai Unió gazemberével" való egyeztetés eredetileg nem szerepelt a kancellária által kiküldött hivatalos látogatási programban, Haseloff első állomása mégis a Karmelita kolostor volt.

A történtek akkora port kavartak, hogy a politikusnak végül mentegetőznie kellett:

azzal védekezett, hogy eredetileg valóban nem volt tervben a találkozó, az utolsó pillanatban kapott meghívót Orbán Viktortól, amit ő csak a nagykövetséggel és a külügyminisztériummal való egyeztetés után fogadott el.

A külügyi tárca Magyarország közelgő EU-elnökségére tekintettel tanácsolta, hogy fogadja el a meghívást Haseloff, aki egyébként azzal is érvelt, hogy elmondta a magyar miniszterelnöknek, estére tárgyalásokat tervez a politikáját bíráló civil szervezetekkel is.

Nem ez az első ilyen „demokratikus" történet Németországban: az állami pénzből működő akadémiai alapítvány vezetősége megijedt egyetlen liberális újságírótól, ezért nem engedi, hogy ösztöndíjasa, a Magyarországgal értékközösséget vállaló Werner J. Patzelt professzor a konzervativizmusról tartson előadást.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­g­­­ö­s­ ­l­­á­­n­y­­­o­k­ ­v­­á­r­n­a­k­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
2024. április 18. 21:23 Szerkesztve
Z. "Tommaso 2024. április 18. 12:30 "FIDESZ igazságtalanul általánosit egyetlen város egyetlen kerületének egyetlen politikusa által hozott vitatható döntésből, és kritikáját kiterjeszti az egész Európai Unióra. Teljesen alaptalanul" Ízisz Tommaso 2024. április 18. 21:14 Z. te rohadék ne hazudj!!! Mindenki tudja, hogy nem saját egyéni akciózás volt!!! Fingani nem mernek engedély nélkül, nemhogy egy ilyen helyzeteben a jogot és a szólásszabadságot, a diktatúra eszközével megtiltja egy senki főpolgármester önhatalmúlag!!! Amit aztán a bíróság törvénytelennek ítélt meg!!! Szűköljél te rohadt náci féreg!!! Az EP-ben nem lesz libsi többség!!! te hazaáruló bérkommentelő kurva náci!!! 💯🤮😎❗
patópál
2024. április 18. 13:55
Ha Haseloff akkora balfasz, hogy szükségét érzi a magyarázkodásnak, amiért egy ország hivatalban levő miniszterelnökével találkozik, akkor magyarázkodjon csak.
Halder_1899
2024. április 18. 13:14
Ez van ha EGYETLEN egy média van, korlátlan hatalom. Bár őket senki sem választja, de élet-halál urai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!