Lebuktak az osztrákok: Ausztriában is járőröznek kínai rendőrök, mégsem zavartak senkit – eddig

2024. április 09. 11:35

Bécsben másfél éve működnek kínai rendőrőrsök, de az osztrák Zöldek most azt is meg akarják mondani, Magyarországon ki járőrőrözhet és ki nem.

2024. április 09. 11:35
Heavy Snow Hit Nanjing

Nyitókép: NurPhoto via AFP/Cfoto

Bécsben immár másfél éve működnek titokban kínai rendőrőrsök, most pedig a bel- és külügyminisztériumnak a Zöldek által benyújtott parlamenti kérdésre kell válaszolnia az ügyben, hogy van-e hasonló biztonsági együttműködés Ausztria és Kína között, mint Magyarország és Kína esetében.

Nagyon világosan mondjuk: a kínai rendőröknek nincs helyük az Európai Unióban, sem Ausztriában, sem Magyarországon

– áll a Zöldek közleményében. A Kurier cikkében nem szerepel, hogy a baloldali osztrák párt milyen jogon szólna bele abba, hogy Magyarországon kik és miért járőröznek.

Korábban a Belügyminisztérium közölte, hogy Magyarország és Kína rendőrei a jövőben közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ám a kínaiaknak intézkedési, rendőrségi jogkörei nem lesznek, önállóan nem járőröznek majd.

A tárca többször is felhívta arra a figyelmet, hogy a kínaihoz hasonló megállapodások megkötése nem példa nélküli, hiszen a magyar rendőrök is segítik a horvátok munkáját a tengerparton a turisztikai főszezonban, és osztrák rendőrök is láttak már el magyar kollégáikkal közös szolgálatot a Balatonnál.

A fenti hírből is látszik, hogy egy nagyon szűk kisebbséget leszámítva Ausztriában sem zavart senkit a kínai rendőrök jelenléte, pedig Donáth Anna korábban úgy fogalmazott: „Ilyen megalázó és méltánytalan helyzetbe egy ország akkor szokott kerülni, ha háborút veszít, ha megszállják”. A Die Welt pedig amiatt „aggódott”, hogy Magyarország túlságosan függővé válik Kínától.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­á­­­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­k­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Üveges Tibor
2024. április 12. 01:30
Sajnos a ruszki kémkedés igaz! De...az időpont és a személy nem stimmel! Helyesen: Gyurcsányék az orosz titkosszolgálattal világították át a magyar NBH-t!!! https://index.hu/belfold/2019/04/04/gyurcsanyek_orosz_titkosszolgalat_atvilagitas_magyar_nbh/ És ne haragudjon, de én inkább hiszek az INDEX- nek mint Önnek! És a Kínai kapcsolatok...Ismét igaza van,részben! Csak hát megint a személy és az időpont! https://hvg.hu/vilag/20050908kinagyurcsany2 KÜLÖN AJÁNLOM A CIKK UTOLSÓ BEKEZDÉSÉT ELOLVASNI: Gyurcsán F. emlékeztetett, hogy a térség országai közül, Ausztriát is beleszámítva, jelenleg Magyarországnak a legátfogóbb a gazdasági, üzleti kapcsolatrendszere Kínával. "Ez hatalmas siker, de jönnek utánunk a többiek. Szeretnénk mi diktálni a tempót, szeretnénk, ha megmaradna a helyzet, hogy az Európába igyekvő Kína Magyarországon teszi be a lábát abba a nagyon versengő világba, amit Európának hívnak" – mondta. És megintcsak, inkább hiszek a független HVG-nek mint Önnek!
Üveges Tibor
2024. április 12. 01:30
És azóta már tudjuk hogy az ide delegált mezőgazdasági "szakemberek" abban az időszakban mindenhova bemehettek...informálódhattak a különleges engedélyükkel.. Csak hát ugye, hajlamosak vagyunk felejteni, Ki ezért Ki azért ....Senki nem büszke ahogy Ön fogalmazott seggnyalás-ra! De másra fogni, az nem elegáns!!!!
2024. április 10. 06:50 Szerkesztve
Itthon is lebuktak a titkos kinai rendőrörsök, csak a hazaáruló magyar kormany nem azzal reagált, hogy elhajtotta őket a picsába, hanem azzal hogy meghívta őket hivatalosan, és idióta propagandacikkeket írattat, hogy a kínai komcsik jó komcsik. Közvetlen azután, hogy a hazaáruló szíjjártó lehetőve tette, hogy a ruszkik kemprogramot tartsanak a külügyminisztérium számítógéphálózatán. A rusnya komcsik is jó komcsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!