Fontos látogatást tesz Kínában Elon Musk (videó)

2024. április 28. 16:00

Pekingben Li Csiang miniszterelnökkel is találkozott.

2024. április 28. 16:00

Nyitókép: ETIENNE LAURENT / AFP

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója vasárnap előre be nem jelentett látogatásra érkezett Pekingbe, ahol várhatóan magas rangú tisztviselőkkel találkozik. 

A Reuters úgy tudja, Musk azért utazott a távol-keleti orszgába – amely cége számára a második legnagyobb piacot jelenti – hogy megvitassa a teljesen önvezető szoftver (FSD) bevezetését, valamint az adattovábbítás engedélyezését a tengerentúlra.

A kínai állami média jelentése szerint Pekingben találkozott Li Csiang miniszterelnökkel. Az egyeztetés során során Li azt mondta Musknak, hogy a Tesla kínai fejlesztése az amerikai-kínai gazdasági és kereskedelmi együttműködés sikeres példájának tekinthető – írta a lap.

Erről Elon Musk is beszámolt nemrég közösségi oldalán:

Sürgették a kínai ügyfelek

A cikkből kiderült, hogy az amerikai elektromos járműgyártó négy évvel ezelőtt vezette be a Full Self-Driving (FSD) legautonómabb verzióját, de még nem tette elérhetővé Kínában, annak ellenére, hogy az ügyfelek ezt sürgetik.

Musk ebben a hónapban az X közösségi médiaplatformon feltett kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a Tesla „nagyon rövid idő alatt” elérhetővé teheti az FSD-t az ügyfelek számára Kínában is.

A Reuters ugyanakkor megjegyezte, hogy 

a Tesla kihívókkal is szembesül Kínában, például az Xpenggel, 

amely hasonló technológiát fejleszt. 

Emellett a vállalat globális munkaerő-csökkentéseket is bejelentett az eladások csökkenése és az árharcok miatt – idézték fel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Új modelleket ígért a Tesla-vezér

A lap arra is emlékeztetett, hogy Musk a múlt héten azt nyilatkozta,

a Tesla új, olcsóbb modelleket vezetne be a jelenlegi EV platformok és gyártósorok felhasználásával,

 és egy új „robottaxival” is előrukkolna, amelynek bemutatóját augusztus 8-ra tervezik.

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­I­g­a­z­­i n­­i­m­­f­­o­­m­­­á­­­n­­i­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
figyelő4322
2024. április 28. 18:17
"Tesla új, olcsóbb modelleket vezetne be..." A cikk szerint. Na ja, vagy 2 éve repült fel a hír, hogy Musk olyan olcsó e- autót is tervez gyártani, ami az USA-ban kb. 10 ezer dolcsiba kerülne. Ezzel kapcsolatban már akkor nagyon szkeptikus voltam, hisz Amerókában már egy hagyományos új kocsit sem lehet 10 ezerért kapni. Azóta pedig a brandon infláció még feljebb vitte az árakat! Úgyhogy hiszem, ha látom. Habár ha valamit meg lehetett tanulni a Musk géniusszal kapcsolatban az az, hogy nem ismer lehetetlent...
formaegy-2
2024. április 28. 17:50
"...előre be nem jelentett látogatásra érkezett Pekingbe" Igen. Kínába csak úgy előre be nem jelentett látogatóként meg lehet jelenni, ahol - ha már itt van... - találkozott Li Csiang miniszterelnökkel. Jól tette, hogy ment, csak ez az előzetes felvezetés egy kicsit hihetetlen. Mellesleg ha a német kancellárnak joga van Kínába látogatni - vajon beszéltek arról is, hogy ő engedélyezte az É.Á. felrobbantását? - akkor innentől mindenkinek kussssss van, hogy ki megy, vagy nem megy....... Igaz ballibesek?
P_F_Juli
2024. április 28. 17:47 Szerkesztve
Lehet, hogy a világ veszte az önvezető autókon keresztüli digitális feltérképezés és adattovábbítás lesz, és a mesterséges intelligencia ezzel fog beférkőzni az emberek életébe? Nehéz lesz megítélni, hogy melyek lesznek azok a pontok, amiket nem szabadna átlépni. De az önvezető autó még mindig csak külső információkat lesz képes begyűjteni és továbbítani, ha akarjuk, ha nem. Ha elfogadjuk ezeket a vívmányokat, előbb vagy utóbb nem csak az életünk részei, hanem az életünk irányítóivá is válhatnak. Nem vagyok abban biztos, hogy erre mindenki felkészült-e, beleértve a feltalálókat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!