Lezuhant egy orosz katonai repülőgép, sok a halott

2024. március 12. 17:42

A gépen nyolcfős legénység és hét utas tartózkodott.

2024. március 12. 17:42

Nyitókép: Getty Images/Vitaly V. Kuzmin

Felszállás közben, fedélzetén tizenöt emberrel lezuhant kedden egy Il-76 típusú orosz katonai szállítógép a Moszkvától északkeletre fekvő Ivanovói területen – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. A TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint a legénység felszállt a tervezett feladat végrehajtásához, amikor kigyulladt az egyik hajtómű, és a gép lezuhant. A tüzet eloltották. 

Ezt is ajánljuk a témában

A gépen nyolcfős legénység és hét utas tartózkodott. 

A TASZSZ a műveleti szolgálatoktól úgy értesült, hogy elsődleges értesülések szerint mindnyájan életüket vesztették.

A tűz okát nem közölték. A védelmi tárca közlése szerint a baleset okának tisztázására Ivanovóba utazott az orosz légi és űrerők főparancsnokságának bizottsága. Egy szemtanú elmondta, hogy a repülőgép Bogorodszkoje falu temetője mögött zuhant le.

Az Il-76-os lezuhanása idén a második repülőszerencsétlenség Oroszországban. 

2024. január 24-én egy másik Il-76-os gép az oroszországi Belgorod térségében zuhant le, az orosz védelmi minisztérium szerint fedélzetén 65 ukrán hadifogollyal, hatfős személyzettel és három fogolykísérővel. Moszkva az ukrán hadsereget vádolja azzal, hogy rakétával lelőtte a gépet, ukrán részről azonban ezt nem ismerték el, amint azt sem, hogy rakétatalálat okozta a gép lezuhanását. A fedélzeten utazók közül mindenki meghalt. 

Ezt megelőzően 2022. július 24-én hajtómű-meghibásodás miatt zuhant le egy Il-76-os, öt ember meghalt, négyen megsérültek. Az 1960-as években kifejlesztett Il-76 típusú gép négyhajtóműves közepes teherszállító repülőgép, amelyet polgári célokra is használnak. Az Il-76 az orosz légi és űrerők alapvető katonai szállítógépe.

(MTI)
 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­­n­­y­o­k­­ ­v­á­r­­­n­a­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
salmonella
2024. március 18. 14:17
Az MTZ-vel is az a baj, hogy öntőforma hibás, a 952-es modellnél ugyanott fúj ki a hengerfej tömítés. Látszik is a motorblokkon, hogy 1 ponton hibás az öntvény.
Falióra tábornok
2024. március 13. 12:11
csak a halott ork a jó ork!
2024. március 12. 20:27 Szerkesztve
"Lezuhant egy orosz katonai repülőgép, sok a halott"....8+7....kb ennyi ukri esik el 15percenként...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!