Ismét meghalt egy tinédzser rendőri intézkedés közben Franciaországban

2023. szeptember 07. 13:54

Két járművet már felgyújtottak a tiltakozók, a csendőrség erősítést küldött a 25 ezer lakosú Elancourt-ba.

2023. szeptember 07. 13:54

Életét vesztette egy 16 éves fiú szerda este, miután motorkerékpárjával összeütközött egy rendőrautóval a Párizstól nyugatra fekvő Elancourt-ban – közölte az illetékes versailles-i ügyészség. A France Inter közrádió értesülése szerint az ütközést megelőzően a

 tinédzser nem volt hajlandó megállni az őt igazoltatni próbáló rendőröknek. 

A motorosra akkor lettek figyelmesek a járőröző rendőrök, amikor a motorkerékpárja hátsó kerekein akrobatamutatványokat hajtott végre, de nem viselt bukósisakot. A járőrautó egy ideig távolról követte a motorost, majd megállt, miközben a fiatal nagy sebességgel elhajtott, és egy kereszteződésben összeütközött egy másik rendőrautóval, amely nem vett részt az igazoltatásban – mondták el egy rendőrségi források a rádiónak.   

Őrizetben a rendőrök

A balesetben súlyosan megsebesült tinédzser kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe – közölte az ügyészség.  Az ügyet a rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN vizsgálja. A két rendőrségi járművet vezető rendőröket őrizetbe vették, s az ügyészség járművezető általi szándékos sérülésokozás gyanújával indított eljárást, míg egy másik vizsgálat is indult az igazoltatással szembeni ellenállás miatt. A tinédzser halálát a családja is megerősítette.   

A csendőrség erősítést küldött a 25 ezer lakosú Elancourt-ba az esetleges zavargások megelőzésére 

– jelezték rendőrségi források. Szerda este mintegy száz ember gyülekezett a baleset helyszínén, de a rendőrség arra kérte a helyieket, hogy a feszültség elkerülése érdekében kerüljék a környéket. Csütörtökre virradó éjszaka két járművet gyújtottak fel, és petárdákat dobáltak rendőrökre a közeli Trappes településen.   

Június 27-én egy Párizstól szintén nyugatra található elővárosban, Nanterre-ben szintén akkor vesztette életét egy 17 éves fiatal, amikor ellenállását tanúsított egy közúti ellenőrzésen, s az igazoltató rendőr közelről lelőtte őt. A fiú haláláról a közösségi oldalakra felkerült felvételek öt napig tartó zavargásokat idéztek el több száz nagyvárosi peremkerületben az egész országban.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Személygépkocsit borítanak fel tüntetők Párizs belvárosában 2022. december 24-én. MTI/AP/Lewis Joly

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. február 13. 20:06
Ellenállást tanúsított a 17 éves, tehát lelőtték. Jól tették. Nem volt hajlandó igazolni magát. Ezt kellett volna a rendőr családapát halálra késelő drogossal is tenni, kevés volt a lábon lövés. Most évekig etethetjük, fizethetjük a megemelt fűtés költségét.
vandor-58
2024. február 13. 17:33
Milyen érdekes hogy a törvények ilyenkor nem érvényesek senkire Franciaországban pedig az áldozat törvényt sértett különben megállt volna.
petronius50
2023. szeptember 08. 05:20
Előbb-utóbb polgárháború lesz Franciaországban. A már bevándorolt tömeg, ill. azok leszármazottaik reprodukciós rátája sokkal magasabb az őslakos franciákénál. Mindemellett folyamatos a főleg muszlim beáramlás. Nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy lássuk, arányaiban egyre többen lesznek a migráns hátterű emberek az országban. Nagy részük egyáltalán nem akar dolgozni, tehát bűnözni fog. Ha sokat vegzálják a rendőröket, egyre kevesebb rendőr lesz, ami teljesen érthető. A nyári történések intő jelként mutatnak a jövőbeni eseményekre. Csak idő kérdése, mikor robban ki a következő zavargás.
a straight cold player
2023. szeptember 07. 20:42
Az autóborogatás lassan ugyanúgy beépül a francia folklórba mint a guilotin, meg a gyújtogatás. Nyilván előbbiek régi francia népszokás, amibe a frissen integrálódottak újabb szines elemeket hoznak. A rendőrök meg csak foglalkozzanak a jobboldallal és hagyják békén a jövő Franciaország letéteményeseit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!