Tarjányi Péter: Nevetséges állítás, hogy az oroszok már csak ásóval képesek harcolni (VIDEÓ)

2023. március 06. 19:20

Szerinte a nyugati médiában jelen van egyfajta „vágyelvű gondolkodás” bizonyos háborús események kapcsán.

2023. március 06. 19:20
null

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő egyik legutóbbi nyilatkozatában igyekezett helyretenni a félreértéseket azzal kapcsolatban, hogy Putyinék gyalogsági ásóval felfegyverzett orosz katonákat küldenek a frontra.

A szakértő hangsúlyozta, hogy ezzel kapcsolatban nem vonna le „mélyenszántó következtetéseket”. Majd elmondta, többször is megfigyelte, hogy a nyugati médiában jelen van egyfajta „vágyelvű gondolkodás” bizonyos háborús események kapcsán.

Felidézte ugyanakkor: már 100 évvel ezelőtt is volt olyan összecsapás, amikor gyalogsági ásót használtak a közelharcban.

– jelentette ki Tarjányi.

Csakhogy „ez nem jelenti automatikusan azt, hogy az orosz hadsereg olyan lőszerhiánnyal és olyan fajta logisztikai problémákkal küzd, amit ez a cikk sugall, hogy tulajdonképpen az orosz katonáknak már nincs más eszközük – ez nem igaz. (...) Biztos vagyok benne, hogy rendelkeznek komoly tüzérségi eszközökkel. Bahmut térségét folyamatosan támadják” – magyarázta a szakértő.

Lehetnek lőszerutánpótlási anomáliák

Tarjányi végül leszögezte, hogy „a lőszerutánpótlásban lehet, hogy vannak logisztikai anomáliák, de az, hogy az orosz hadsereg most már csak gyalogsági ásókkal lenne képes harcolni, ez egyszerűen nevetséges állítás” – hangzott el az interjúban.

A vonatkozó bejegyzéstaább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

***

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2023. március 07. 14:13
"Tarjányi Péter: Nevetséges állítás, hogy az oroszok már csak ásóval képesek harcolni" Egyáltalán nem nevetséges állítás! -nagyon is gyakorlati haszna van; az oroszok karaktergyilkossága folyik, történik meg a zsidó médiában! Ez a lejárató médiatevékenység fontos propaganda része az oroszországi káosz tervezett kiváltásának...
olajfa1
2023. március 07. 13:03
Eléggé reális Tarjányi...
Fáskerti
2023. március 07. 12:19
Már az első világháborúban is használtak élesre köszörült gyalásót. Mivelhogy a közelharcban, a lövészárokban a lőfegyverek meg a kézigránátok nem sokat érnek.
LancelotDuLac
2023. március 07. 04:59
"Szerinte a nyugati médiában jelen van egyfajta „vágyelvű gondolkodás” " xDDDDDDDDD Mekkora szerencse, hogy az orosz sajtó csak az igazat és a színtiszta igazat írja FŐLEG a Mandi. xDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!