Putyin elrendelte a Krími híd fokozott védelmét

2022. október 08. 20:00

Az orosz elnök rendeletében azt írta: a Szövetségi Biztonsági Szolgálat lesz a felelős az óvintézkedések megerősítéséért.

2022. október 08. 20:00
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte a Krími híd fokozott védelmét, miután egy felrobbant teherautó miatt megrongálódott az építmény – közölte az Interfax orosz hírügynökség szombaton. Putyin egyúttal a Krím félszigetet árammal és gázzal ellátó létesítmények védelmét is szigorította. Az elnök rendeletében azt írta: a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) lesz a felelős az óvintézkedések megerősítéséért.

Szombat hajnalban beomlott az Ukrajnában harcoló orosz csapatok utánpótlásának fontos útvonala, a Krími híd egyik szakasza. Az orosz hatóságok szerint legalább hárman vesztették életüket az incidensben. Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság állítása szerint egy teherautó robbant fel az átkelőn, egy helyi illetékes Ukrajnát vádolta meg. Az ukrán elnök tanácsadója orosz belharcot gyanít a robbantás mögött. Orosz értesülések szerint a robbanás miatt részlegesen beomlott a Krími híd két közúti hídlábköze, és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya. A terrorizmusellenes bizottság szerint a híd hajózható része feletti ív nem sérült meg.

(MTI)

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közössége (FÁK) évenkénti nem hivatalos csúcstalálkozóján a Szentpétervárhoz közeli Sztrelna Konstantin-palotájában 2022. október 7-én.MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Danyicsev

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bic441
2022. október 09. 20:41
Eső után köpönyeg. A háború megnyerését még nem rendelte el? Ez egy önhitt balfasz.
Atti bá
2022. október 09. 14:25
Jó reggelt. Azért még párszor csak láthatják a felkelő napot.
foldizs
2022. október 09. 10:05
Eső után köpönyeg.
bagira
2022. október 09. 08:13
É-gázvezeték robbantás terrorista Zelenszkij-usa-Brüsszel érdeke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!