Egyiptomi gép: füstöt észleltek a baleset előtt

2016. május 21. 12:16

Percekkel az EgyptAir gépének eltűnése előtt beindultak az egyik mosdó füstjelzői – írja az Aviation Herald alapján a BBC. Szakértők szerint ez az eddigi legnagyobb nyom: tűz okozhatta a balesetet, ami valahol a gép elején indult, és gyorsan terjedve percek alatt a gép zuhanásához vezetett.

2016. május 21. 12:16

A lezuhanás előtt pár perccel beindultak a füstdetektorok a Párizsból Kairóba tartó EgyptAir-járat mosdójában – írja a BBC az Aviation Heraldra hivatkozva. Helyi idő szerint csütörtökön 02:26-kor a vécé füstjelzője jelzett, majd az elektronikai szekció jelzett füstöt az ACARS-rendszer naplója alapján. A hatvanhat utast szállító gép nem sokkal ezután lezuhant. A szaklap cikke szerint alapos ok van feltételezni, hogy tűz okozta a balesetet.

A BBC szakértője szerint a tűz a repülő elülső részén, a jobb oldalon indult, erre utal, hogy a napó a pilótafülke ablakának melegedését jelezte. Feltehetően az ottani, elülső mosdóban volt az első tűzriasztás. Ez szerinte megmagyarázhatja az éles kanyarokat, amelyeket az utolsó percekben végeztek a pilóták.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. május 21. 18:31
No és mindezt honnan tudják? Azaz honnan vélik tudni? Csak mert egy újság ezt írta? Ez a hiteles forrás?
Menhetten
2016. május 21. 16:43
Egy valakinek tetszik, hogy lezuhant a gép. Remélem, a következőn ő is rajta lesz!
választópolgár
2016. május 21. 13:08
Tudni vélik, vélni tudják, a jelek szerint, talán vagy mégis, hovatovább de biztos hogy vélelmezik.
Morgen
2016. május 21. 12:47
Biztos valaki rágyújtott a budiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!