Földimalaccal erősít a Google

2010. február 12. 11:31

Az utóbbi időben különösen aktív innovációs óriás most az Aardvark nevű közösségi tudásmegosztó oldalt vásárolta fel. A döntés oka feltehetőleg a Gmail erősítése a Facebook ellenében.

2010. február 12. 11:31
A Google megvásárolta az Aardvark (magyarul földimalac) közösségi oldalt, amelyen a felhasználók online kaphatnak válaszokat kérdéseikre - közölte Andrew Pedersen szóvivő. A tranzakció áráról Pedersen nem árulhatott el semmit, de a Techcrunch blog meg nem nevezett forrásra hivatkozva 50 millió dollár körüli árról beszél.

A Mechanical Zoo Inc. szolgáltatása elemzi a keresőben feltett kéréseket, majd a felhasználói közösségből választja ki a legilletékesebb válaszadót. A Wall Street Journal meglátása szerint a lépés tovább erősíti a teóriát, miszerint a Google a ma Facebook és Twitter által uralt webkettes közösségi teret is meg akarja hódítani. A Google egyelőre nem közölt információkat arról, hogy mi a célja legújabb vásárlásával.

Préda István, a cégeladásokat szervező MB Partners vezetője szerint az Aardvark „ultraszinergikus” akvizíciónak bizonyulhat, és akár hónapok alatt visszahozhatja a viszonylag magas vételárat. Ennek oka, hogy a szolgáltatás lendületet adhat a Facebook-versenytársnak szánt Gmail fejlesztéséhez. A szakértő szerint a Google a következő hónapokban újabb rekordösszegű felvásárlásokat bonyolíthat le.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!