Menekülnek a támadás alatt lévő ukrán atomerőmű közeléből

2022. augusztus 13. 16:17

A közösségi oldalakra felkerült videók szerint ezrek próbálják elhagyni a folyamatos rakétatámadás alatt lévő zaporizzsjai atomerőmű környékét.

2022. augusztus 13. 16:17
null

Európa legnagyobb atomerőművét még a háború kezdeti szakaszában foglalták el az oroszok, ám a felek továbbra is egymást vádolják azzal, hogy a másik lövi a több szempontból is kulcsfontosságú, egyébként még működő erőművet. A NEXTA tudósítása szerint az elmúlt időben tapasztalt folyamatos tüzérségi támadások miatt a civilek tömegesen próbálják elhagyni a környéket. 

Az ukrán katonai hírszerzés szombaton azt közölte, hogy az oroszok egy közeli faluból ukránnak álcázott lövegekkel bombázzák az erőművet, miközben a zaporizzsjai orosz kormányzó az ukránokat vádolta meg a létesítmény bombázásával. 

 

Nyitókép: Ed Jones/

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizike
2022. október 02. 19:48
"Az ukrán katonai hírszerzés szombaton azt közölte, hogy az oroszok egy közeli faluból ukránnak álcázott lövegekkel bombázzák az erőművet" Röhej az egész hír!
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 13. 22:17
''támadás alatt lévő ukrán atomerőmű Ha vannak akik még emlékeznek a kommer időszak kádereinek bikkfa nyelvére a hivatalos kommunikációban, azokban feltámad a déja vu érzés az ilyen mondatoktól A magyar nyelvtől idegen passzív szerkezetű mondatokat imádták akkoriban, mert kiválóan alkalmas a felelősség elkenésére. A ''dolog nem lett elintézve'' meg hasonló alany nélküli germanizmusok röpködtek akkoriban mindenfelé Ez a mostani nyelvrontás lényegét tekintve ugyanarra megy ki. Teljesen nyilvánvaló hogy az ukránok lőnek, csak ezt nem szabad kimondani világért sem, inkább megy a maszatolás. Az ''ukrán atomerőmű'' szóhasználat már finomabb csúsztatás, ami azt sugallja, hogy ha ukrán akkor nyilván az oroszok bántják. Pedig szovjet erőműnek épült, most éppen az oroszokhoz tartozik
Tuners
2022. augusztus 13. 21:52
Hogy lehet egy löveget ukránnak álcázni? Ráírják hogy slave ukrajínyi, sig heil? Vagy lehet elkezdik lövihnek nevezni?
Dezsőke
2022. augusztus 13. 20:58
már az oroszok elfoglalták, nem volt érdekük lőni az atomerőművet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!