Trócsányi Zoltán fizikus: Orbán nem elég bátor!

2022. július 29. 19:49

Az MTA kutatója a HVG-nek elmondta, szerinte Orbán nem rasszista, de Tusványoson átlépte a vörös vonalat.

2022. július 29. 19:49
null

Trócsányi Zoltán is elmondta véleményét Orbán Viktor tusványosi beszédéről, véleménye szerint Orbán nem terelt, hanem provokált. Úgy fogalmazott, szerinte a miniszterelnök nem rasszista, de átlépte a vörös vonalat. Trócsányi az egyike azon MTA-akadémikusoknak, akik petícióban tiltakoztak a kormányfő tusványosi beszéde ellen. 

Az akadémikusok szerint a múlt szombati szöveg megdöbbentő, az emberi faj pedig egységes, a fajok, illetve keveredésük felvetése biológiailag hibás, történelmileg pedig kudarcos katasztrófák sorát okozó eszmerendszert idéz fel. A miniszterelnök Bécsben tett látogatása során visszautasította, hogy rasszista lenne.

– fogalmazott a fizikus, aki szerint a beszéd provokáció volt a miniszterelnök részéről, nem pedig figyelemelterelés.

Véleménye szerint a kormányfő Karl Nehammer osztrák kancellár mellett adott nyilatkozatában burkoltan beismerte, hogy nem megfelelően nyilatkozott. 

– értékelt. 

Kiemelt kép: ELTE/TTK

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2022. július 31. 11:09
Orbánt látja Trócsányi elvtárs egy medencében úszni és megjegyzi, Orbán nem tud a vízen járni...
DeGar
2022. július 30. 13:33
Jav. keveredéséről
DeGar
2022. július 30. 13:32
Orbán kevert fajról, tehát az egyetlen, emberi faj kultúrák, vallások szerinti keveveredéséről beszélt, nem pedig fajok keveredéséről. Az akadémikusok nem bírják a magyar nyelvet, ami szégyen.
Takagi
2022. július 30. 12:39
Nem lépett át semmit, ezt mindenki rudja, csak habosítanak, mert unatkoznak,legyen nekik gumicsont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!