Ismét cserben hagyta a rászoruló családokat a kormány

2020. december 10. 17:15

Legyen ingyenes a mobilnet is!

2020. december 10. 17:15
MSZP

„A kormányszóvivő Facebook posztban jelentette be, hogy meghosszabbítják újabb egy hónappal a digitális oktatásban résztvevőknek szóló ingyenes internetszolgáltatást.

Bár jól hangzik a kormány újabb egy havi ingyenes internet-hozzáférést biztosító rendelete, valójában ismét cserben hagyták a leginkább rászorulókat. Ugyanis továbbra is csak azok vehetik igénybe a kedvezményt, akiknek vezetékes internet-előfizetésük van, márpedig Magyarország szegényebb településein az ritka. A mobilinternetről pedig egyáltalán nincs is szó a mostani rendeletben sem, noha az sok család számára jóval hozzáférhetőbb. Ezen felül pedig úgy tűnik, hogy az egyetemi hallgatókról és oktatókról is megfeledkeztek, ugyanis nem szerepelnek sem a korábbi, sem a szerdai rendeletben, bár ott is kötelezővé tették az online oktatást.

Egyértelműen az látszik, hogy a kormány konokul ragaszkodik az eredeti elképzeléseihez, aminek súlyos következményei lesznek, hiszen a szegényebb körülmények között élő gyermekek tartós hátrányba kerülnek azzal, hogy kiszorulnak a digitális oktatásból. A fideszes képviselők elmulasztották felkészíteni az oktatási rendszert az ismételten szükségszerűvé vált digitális átállásra. Tavasszal a diákok 25%-a esett ki a digitális oktatásból, a mostani tétlenségük következményeként mennyien fognak?

Az MSZP még időben javaslatokat tett például a digitális tankönyvtárak feltöltésére, a tanulók és tanárok eszközellátásának megoldására. A kormány azonban tétlenkedett és most azt tapasztaljuk, hogy a tanárok és a diákok változatlanul nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a korszerű, jó minőségű digitális tananyagokhoz. 

Az MSZP szerint egyetlen tanulót sem lehet megfosztani a tudástól és senkit sem érhet hátrány az online átállás miatt, éppen ezért meg kell teremteni a megfelelő körülményeket a digitális oktatáshoz. Minden tanár és tanuló számára biztosítani kell a megfelelő eszközöket, ezért gondoskodni kell egy állami laptop-programról, és lehetővé kell tenni, hogy korlátozások nélkül minden magyar pedagógus és diák hozzáférjen a világhálóhoz.”

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ghostonyi
2020. december 11. 06:10
Ingyen cigi nem lesz.... Legény Zsolt az mszp etikai tanácsának elnöke nem tudta átcsempészni a rászorulóknak szánt cigit az ukrán határon. Kunhalmi viszont már gyártja a diákigazolványokat!
akiaki
2020. december 10. 22:57
legyen ingyé aaaa sör! (mszmp)
Zombi papa
2020. december 10. 22:51
A Kétfarkú Kutyapárt közleményét olvastuk.
Akitlosz
2020. december 10. 21:25
Legyen ingyenes ami fizetős is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!