A Facebook-mobil egy alkalmazás

2013. április 8. 04:20

A világelső közösségi szolgáltató továbbra sem gyárt saját hardvert. A Facebook Home az előzetes találgatásoknak megfelelően egy kezelőfelületet módosító alkalmazás.

A korábbi pletykák és találgatások legutolsó hullámának megfelelően a Facebook megint nem vágott saját készülék gyártásába. A most bejelentett újdonság a Facebook Home alkalmazás, és az azt elsőként futtató HTC First készülék volt.

A Facebook Home egy úgynevezett launcher program, ami felváltja a készülék eredeti kezdőképernyőjét, és egy új, rendezett hírfolyam formájában jeleníti meg a közösségi oldalon születő tartalmakat. A többi értesítést, mint üzenetek, hívások, levelek, stb. a Facebook Home szintén integrálja ebbe a hírfolyamba.

A Facebook megint a  tajvani HTC-t választotta partneréül, így a Facebook Home teljes verziója elsőként az ő készülékükön lesz elérhető. A First eddig ismert hardverelemei alapján a középkategóriában indul, és először az USA-ban jelenik majd meg. A Facebook Home később más androidos mobilokra is letölthető lesz majd.

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/8119