Megjelent a Google Keep

2013. március 21. 11:06

Jegyzetelő alkalmazásokból ezerszámra találni az alkalmazásboltban, de a Google integráció és a végtelenül egyszerű felépítés miatt garantált a siker.

Pár nappal ezelőtt több más újdonsággal együtt kiszivárgott, mára pedig élesedett is a Google gyors jegyzetek készítését lehetővé tevő alkalmazása. A Keep egy ingyenes app formájában és böngészőn keresztül elérhető webes felületen használható.

A jegyzet lehet egyszerű szöveg vagy lista formátumú, illetve fotós rögzítés és a beszédfelismerésnek köszönhetően diktálásra is lehetőség van. Ez utóbbi egyelőre magyar nyelven nem működik kifogástalanul.

Az alkalmazás főképernyőjén ömlesztve vagy egymás alatt sorakoztatva megjelenített jegyzetek színezhetők a könnyebb rendszerezés érdekében, a A hírek szerint heteken belül várható a teljes Google Drive integráció, egyelőre webes kimenet csak a http://drive.google.com/keep címen érhető el.

Jegyzetelő alkalmazásokból van bőven választék a Google Play Store-ban, de a Keep az egyszerűségével és a Google integrációval könnyed hódíthat meg sokakat. Egyelőre jóval szerényebb tudású, mint például jegyzetelők legnagyobbja, az Evernote, így az ő felhasználóik nem valószínű, hogy tömegesen vándorolnának át ide.

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7795