Az új Galaxy S4 célcsoportja: mindenki

2013. március 16. 17:03

Bemutatták a legsikeresebb Android telefoncsalád legújabb tagját, a Samsung Galaxy S4-et. Hardverben hozta az elvárásokat, annál semmivel sem többet. Igaz, már úgysem ez számít, és ezt a Samsung is jól tudja.

Bemutatták a dizájnban az elődjére  megtévesztésig hasonlító, ám annál eggyel nagyobb, karcsúbb és könnyebb Galaxy S csúcsmodellt. Egyetlen kiemelkedő hardveres tulajdonsága az iPhone retina kijelzőjét leköröző, a HTC One-ét csak megközelítő 441 ppi-s pixelsűrűség, az otthoni szórakoztató rendszer vezérlését megkönnyítő infraport, valamint az átlagos kapacitásnál kétszer nagyobb 2600 mAh-s akkumulátor. 
 
A Broadwayről kölcsönzött színészekkel turbózott, kicsivel több mint egy órás showt szinte teljes mértékben az új szolgáltatások köré építették. A számtalan fotózást, videózást, megosztást megkönnyítő funkció mellett megjelent a lebegő érintés, az autóvezetésnél használható hangalapú vezérlés, és immár kesztyűs kézzel is kezelhető a készülék. Egyértelművé vált, hogy a Samsung már nem a geekek kegyeit keresi, a célcsoport most már 0-199 évig mindenki.
 
A Samsung idén egy szót sem pazarolt az Android megemlítésére, annak ellenére, hogy természetesen az fut rajta, méghozzá a legújabb, 4.2.2-es verzió. A váratlanul nagyra nőtt Samsung kommunikációjában is igyekszik elszakadni tehát a Google-től, és ezzel együtt valószínűleg a házon belüli, vagyis az androidos gyártók közötti háborúnak is korszaka kezdődik. 
 
A készülék első hivatalos bemutatkozó videója: 

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7660