A Samsung beveszi a Time Square-t

2013. március 12. 12:15

Magyar idő szerint március 15-én, péntek hajnalban bemutatják a Samsung androidos csúcskészülékét, a Galaxy S sorozat legújabb tagját, a Samsung Galaxy S IV-et. A dél-koreai megavállalat minden eddiginél jobban készül az eseményre, kibérelte ugyanis Manhattan abszolút központjának számító Time Square-t.

A New York-i helyszín nem csak a méretek miatt érdekes, ez már az nagy ellenfél, az Apple hazai pályája. És hogy mit tud majd a készülék, azt sokan próbálták megsejteni az iparági pletykákból, kiszivárgott részadatokból, eddig az alábbi tulajdonságok tűnnek biztosnak.

A kijelző egászen biztosan Full HD, azaz 1920x1080-as felbontású lesz, 5" hosszúságú képátló mellett. A technológiával kapcsolatban csakis egymásnak ellentmondó információkról lehetett hallani. Amennyiben a PHOLED technológia lesz a nyerő, a készülék képes lesz az kijelő érintése nélküli, úgynevezett floating touch (lebegő érintés) általi vezérlésre.

A főkamera 13 megapixeles lesz, az előlapi 2.1, amik mellé rengeteg szoftveres szolgáltatás is érkezik, mint például a szemmozgással való vezérlés, valamint a 360fokos panorámakép készítése.

A telefon 2 gigabájt RAM-mal rendelkezik majd, és a legnagyobb tárhely opciót pedig a 64 gigabájt jelenti majd. Biztosnak tűnik továbbá a nyolc magos  Exynos 5 Octa processzor, melynek érdekessége, hogy különbőző fogyasztási karakterisztikájú magcsoportokból áll össze, és az alacsonyabb a kölönböző teljesítményigényű folyamatokon a megfelelő mag vagy magok dolgoznak, ezzel jobban optimalizálható az összes fogyasztás.

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7555