Táblagépek az alsó polcról

2013. február 25. 03:16

Az olcsó androidos táblagépek gyártói igyekeznek tudásban és külalakban is igyekeznek felzárkózni a nagyokhoz, miközben az árakat is alacsonyan tudják tartani.

Az Android operációs rendszer és maga a terjesztési modell egyik legnagyobb erőssége, hogy hardvert tekintve jóval kevésbé válogatós, mint a többi platform. Ennek köszönhető, hogy hamar megjelentek a bőven elérhető árú termékek az olyan sláger kategóriákban, mint a táblagépek. Ezekkel kapcsolatban az eddigi legjobb tanács az volt, hogy ne vegyük meg őket. Mostanra viszont a méregdrága csúcsgépek és a használhatatlanságba torkolló igénytelenséggel összerakott gépek közti űr megszűnni látszik, ahogy a nagyközönség számára sokszor ismeretlen nevű távol-keleti gyártók apró lépésekben helyezik előtérben a dizájn és a minőség kérdését. 

A vizsgált Huawei MediaPad és a frissen megjelent WayteQ xTAB-70dc épp a felvázolt kategóriákban esnek. Bár több ponton vannak még hiányosságaik, kellemes kézbe venni őket, specifikációk már a nagyobb gyártók adatait kerülgetik, viszont olcsón hozzájuk lehet jutni. Persze az alacsony ár bizonyos területeken kompromisszumot is jelent, bele lehet futni egy melegedésbe, vagy akadozásba egy nagyobb teljesítményigényű játéknál például. 
Az irány jó, ezek a gépek már egyre gyorsabbak, megbízhatóbbak, mint elődeik, és tényleg nem drágák, de fontos észben tartani, hogy fölösleges az aktuális csúcsgépek tudását elvárni harmadáron.
A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7232