Kényelmesebb érintőképernyős szövegbevitel

2013. február 21. 11:05

Jelentősen megkönnyíti a gépelést az ujjak csúsztatásával működtethető, érintőkijelzős gépelést segítő SwiftKey virtuális billentyűzet új verziója.

Folyamatosan hullanak ki a szolgáltatók kínálatából fizikai gombos mobiltelefonok, az érintőképernyő használata viszont többek számára nehézségekkel járhat. Márpedig a trendek szerint egy ideig mindenképpen meg kell barátkozni velük.

Az Android egyik legfőbb előnye a többi platformhoz képest a személyre szabhatóság, ebbe az is beletartozik, hogy az eredeti billentyűzetet a felhasználó egy új alkalmazás telepítésével lecserélheti egy alternatív megoldásra.

Az eddigi billentyűzést segítő megoldások főbb irányzatai a prediktív szövegbevitel, illetve az érintőképernyők esetében az újjak felemelése nélkül, csúsztatással vezérelt billentyűzet volt. A SwiftKey új verziója ezt a két irányzatot ötvözi, aminek köszönhetően kényelmesebbé válik a szövegbevitel, és meglehetősen nagy gépelési pontosság érhető el. Az alkalmazás magyar nyelvi támogatással is rendelkezik, és elérhető telefonos és táblagépes változatban is a Google alkalmazásboltjában.

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7153