Csinos külsővel és óriási teljesítménnyel bír az új HTC király

2013. február 20. 03:45

A HTC az utóbbi időben a remek készülékei ellenére folyamatosan romló piaci eredményekről tudott csak beszámolni. A most bemutatott HTC One készüléknek minden esélye megvan, hogy újra befogja a szelet a tajvaniak vitorlájába.

Míg versenytársai minden kategóriában versenyeztek, addig a HTC megmaradt a saját vadászterületén, és tovább szállította a drága, de kiváló anyagfelhasználású, egyedi felhasználói élményt nyújtó telefonokat. Tajvan túl későn kapcsolt, bár belekóstolt a belépő- és középkategóriába is, mostanra folyamatosan sikerült alulteljesítenie önmagán, és a felső, felső-közép kategóriás One széria tavalyi darabjai sem hoztak megnyugtató kereskedelmi sikert.

A most bemutatott rendkívüli külsejű, bivalyerős HTC One névre keresztelt készüléknek minden esélye megvan arra, hogy megállítsa a lejtmenetet. A trendeknek megfelelően, a készüléket egy négymagos processzor hajtja, az 1,7 GHz-es órajelen futó rendkívül izmos Qualcomm Snapdragon 600. A 4,7 colos, full HD felbontású S-LCD kijelző 468 ppi-s pixelsűrűséggel büszkélkedhet, míg a teljes egészében alumíniumötvözetből készült egy darabból kialakított, vagyis unibody készülékház a legvastagabb pontján is csak 9,3 mm, a széleknél a 4 mm-t közelíti. 2 MB RAM, illetve 32 vagy 64 GB tárhely áll rendelkezésre, mely memóriakártyával nem bővíthető tovább. A HTC One NFC-képes, ismeri az összes jelenleg használatos Wi-Fi szabványt a-tól n-ig, rendelkezik GPS chippel, bírja a DLNA csatlakozást és LTE hálózatra is kapcsolódik. A készüléket 2300 mAh kapacitású akkumulátor látja el elektromos árammal.

A HTC készülékek jellegzetes ábrázatát adó Sense felület is frissült, és elhozta az új BlinkFeed felhasználói hírfolyamot, a rossz fényviszonyok közt is jól teljesítő Ultrapixel kamerát használó HTC Zoe fotózási üzemmódot, melynek köszönhetően szinte lehetetlen lemaradni a tökéletes pillanatról, a HTC BoomSoundot, ami az előlapon található, saját erősítővel rendelkező sztereó hangszórópárt jelenti. A készülék két mikrofonnal is rendelkezik, ezek segítségével a videózásnál és a telefonbeszélgetéseknél is minimalizálható a környezeti zaj.

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7129