LG / Google Nexus 4 teszt

2013. február 19. 03:14

Bár a nemzetközi viszonylatban magas ár enyhén szólva borzolta a színtiszta Android élmény rajongóinak idegeit, ha valaki mégis beruház a Nexus 4-re, az azonnali frissítéseknek és a terméktámogatásnak köszönhetően remek társra lel az elkövetkező két évre.

„A Google korábbi referenciamodelljei mind különleges, extravagáns külsővel bírtak, és ez az LG készüléke esetében sincs másképpen. A mérnökök gyönyörű formát álmodtak meg a mobilnak, amelynek egyik legfeltűnőbb tulajdonsága, hogy vékony, mindössze 9,1 mm-es. (...)

A szintetikus teljesítményt mérő programok eredményei alapján a sebesség teljesen rendben van, noha láttunk már erősebb konfigurációkat is – különösen a Exynosok tudnak odapörkölni az egész mezőnynek. Ennek ellenére a Nexus 4-nek nincsen oka szégyenkezni, bőven rendelkezik annyi tartalékkal, hogy a következő néhány Android frissítéssel is vígan elboldoguljon. (...)

A telefonban 2100 mAh-ás akkumulátor van, amely a nagy kijelzőt és a négymagos processzort egy napig szinte minden körülmények között ki tudja szolgálni, kétnapos vagy hosszabb rendelkezésre állási időt azonban csak akkor érdemes várni, ha a mobilnetet nem használjuk, és alkalmazásokat is csak hébe-hóba futtatunk. (...)

Az LG Nexus 4 jó. Kimondottan jó. Csak éppen a hazai ára 185 ezer forint, ami iszonyatosan magas. Ez szinte teljesen el is lehetetleníti a telefon helyzetét, hiszen gyakorlatilag egy árban van a Samsung Galaxy S III-mal, a Windows Phone 8X by HTC-vel és a Nokia Lumia 920-szal, de alig drágább nála a Samsung Galaxy Note II és a HTC One X+ is. Az LG Nexus 4 persze abból a szempontból még mindig jobb választást képvisel, hogy a frissítések erre a telefonra fognak a leggyorsabban és a legtovább megérkezni, az viszont nagy kérdés, hogy csak ez elég lehet-e az üdvösséghez.

A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/7105