Vásárlási tanácsok a Nexus 4-hez

2013. február 5. 13:42

Horváth Zsolt
androidportal.hu

Pár napja hazánkban is hivatalosan megvásárolható a Google legutóbbi referencia mobiltelefonja. A készüléke az egész világon folyamatosan hiánycikk. Van néhány dolog, amit azonban érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Hivatalosan egyelőre a Telenor forgalmazza, de hamarosan megérkezik a mobil nagykereskedésekbe és a Media Marktba is. A pletykák szerint hivatalosan csak a 16GB-os verzió kapható majd itthon. Nem hivatalosan be lehet szerezni kisebb GSM boltokban is, akik mindkét (8 GB és 16 GB) verziót árulják. Ezekben a boltokban az árak között igen nagy a szórás (130 ezer és 170 ezer között), ezért érdemes alaposan körülnézni, valamint jó ha tudjátok, hogy ezekre a telefonokra csak bolti garancia érvényes. Akinek ez szempont, az vegye figyelembe ezt. Aki sokat utazik, annak talán érdemes lehet körülnéznie a közeli országok (Ausztria, Németország) médiaboltjaiban is (Saturn, Media Markt), a hírek szerint ott 400 euró körül szerezhető be a 16 GB-os változat.

Aki olyan szerencsés, hogy az országában elérhető a készülék a Google Playen is, annak egyértelműen onnan érdemes megvennie a telefont.

(...)

... a nem hivatalosan behozott telefonokra bolti garancia érvényes, tehát ha gondod van a telefonnal a boltba kell visszavinned a készüléket és ők intézik helyetted a javítást, cserét. Ha hivatalos, garancialeveles telefont vettél (itthon), akkor bármelyik LG mobil szervizbe beviheted a telefonod, és ők javítják. Ha Magyarországon kívül, de EU országban szerezted be a telefonod, akkor az LG ügyfélszolgálata szerint a garancialevél és számla bemutatásával intézheted itthon a garanciális ügyeid. Amennyiben külföldi Media Marktban vetted a telefonod, akkor bármelyik hazai MM üzletbe elviheted (a számlával), és ők intézik a garanciális ügyeket. Amennyiben Google Playről származik a telefonod, akkor a Google-höz kell fordulnod, mégpedig abban az országban, ahol a készülék vásárolva lett.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://android.mandiner.hu/trackback/6832