Választási botrány robbant ki Óbudán: a Fidesz szerint az önkormányzat politikai célokra használja a nyugdíjasokat

2024. április 25. 19:17

A III. kerületben lakó, 65 év feletti nyugdíjasoknak tízezer forint értékű vásárlási utalványt biztosítanak.

2024. április 25. 19:17
null

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményhez tartozó egyik idősek klubjában megbecsülés utalványokat osztanak ki, ami része a Kiss László által vezetett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által szervezett nagy szociális támogatási akciónak – közölte szerdán az Index

Az önkormányzat 2023-ban döntött arról, hogy a III. kerületben lakó, 65 év feletti nyugdíjasoknak tízezer forint értékű vásárlási utalványt biztosít évente. Jogosultak azok, akik a 65. életévüket március 31-ig betöltik, a III. kerületben laknak vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, és nyugellátásuk nem haladja meg a 427.500 forintot.

Az utalványokat a Békásmegyeri Piacon és az óbudai piacon található üzletekben lehet beváltani. Az osztás már elkezdődött és három hétig tart a Közösségi Házban. Kelemen Viktória a Fidesz helyi önkormányzati képviselője szerint 

az önkormányzat politikai célokra használja a nyugdíjasokat, és kampányakciók részeként hozza létre a megbecsülés programot. 

Utalvánnyal akarják megvásárolni az idősek szavazatait

A helyi képviselő rámutatott, hogy a baloldali vezetés négy és fél éve irányítja az önkormányzatot, de eddig – utalva a június 9-i választásra – négy és fél évig nem volt fontos nekik megbecsülni sem a szociális rászorulókat, sem az időseket. 

Idén azonban, teljesen egyértelműen kampánycéllal találták ki, hogy megbecsülés program címen tízezer forintos utalványt adnak a nyugdíjasoknak. Az idősek támogatásával alapvetően nem lenne baj” 

– jegyezte meg. Kelemen Viktória felháborítónak tartja, hogy ilyen kampányakcióba csomagolták az idősek megbecsülését. A képviselő szerint a polgármester és kerületvezetés nem veszi figyelembe sem a fideszes képviselők észrevételeit, sem a lakosság kéréseit.

Süket fülekre találtunk miközben ők ilyen utalvánnyal akarják megvásárolni az idősek szavazatait.

– fogalmazott Kelemen Viktória. Felháborítónak tartja, mert egyébként a támogatást megérdemelik a nyugdíjasok, de megérdemelték volna tavaly is és tavaly előtt is.

 

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­ ­­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­­­á­r­n­­a­­­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
evpus
2024. április 26. 08:40
Igen, igaz a hír. Más kerületekbenmár jóval korábban, a télen kiosztották az utalványokat a nyugdíjasoknak. Kiss és bandája megvárta a májust. Ahogy a képet nézem, nagyon durva fazonok gyűltek össze! A férgek oda gyűlnek, ahol munka nélkül lehet sokat lopni.
tizennyolcfok
2024. április 25. 21:41
:DDDDDDDDDDDDD amit a fidesz leművel lassan olyan, mint azok a kínai boltban kapható lufik, amiket egy araszra lehet felfújni, aztán kipukkan, mert olyan silány minőségű.
zakar zoltán béla
2024. április 25. 21:34
Lacika....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!