A pizzafutárral együtt kötött el egy autót, majd falnak rohant egy jogosítvány nélküli férfi

2023. november 02. 14:39

A balesetben a pizzafutár súlyos sérüléseket szenvedett, csak négykézláb tudott kimászni a roncsból.

2023. november 02. 14:39

Az Egri Járási Ügyészség eyg többszörös visszaeső bűnelkövetőt – vagyon elleni bűncselekmények mellett – közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádol – olvasható az Ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a 34 éves férfi, 2021. november 18-án, délután, Eger Verőszala elnevezésű városrészében tartózkodott, amikor az utcán arra lett figyelmes, hogy a közelében megáll egy pizzaszállító autó, melynek sofőrje járművét elhagyva hiábavalóan kereste az általa kivitt ételszállítmány megrendelőjét.

A férfi ezt kihasználva beült a vezető ülésébe, majd onnan ajánlotta fel, hogy segít megkeresni az illetőt. Majd beindította a motort, így az ételszállítónak nem maradt más lehetősége, mint gyorsan beugrani az anyósülésre. 

Amint az ajtó becsapódott, a vádlott a gázra taposott, és figyelmen kívül hagyva az érvényes sebességkorlátozást 

cél nélkül száguldozni kezdett a környező utcákon.

Rövid időn belül az autó oldalával meghúzott egy parkoló személygépkocsit, melyről letört a visszapillantó tükör, ez pedig berobbantotta a pizzaszállító jobb első ajtaján az ablaküveget. Mint írták, a jogosítvánnyal nem rendelkező önkéntes sofőr ettől úgy megrémült, hogy néhány bizonytalan mozdulat után a kocsit nekivezette egy közeli ház falának.

A balesetben a pizzafutár súlyos sérüléseket szenvedett, és emiatt csak négykézláb tudott kimászni a roncsból. A vádlott látta ezt, 

de segítségnyújtás helyett elfutott a helyszínről. 

A rendőrség a történtek után nem sokkal megtalálta az elkövetőt, akit a bíróság később letartóztatott. A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az eljárásban felmerült költségek megfizetésére kötelezhetik a férfit

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a korábban több lopást is elkövető férfival szemben beismerése esetén három év fegyházbüntetést, két év közúti járművezetéstől eltiltást és három év közügyektől eltiltást szabjon ki, egyben kötelezze az eljárásban eddig felmerült több százezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére –  ismertette az Ügyészség.

Nyitókép: ugyeszseg.hu

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakoska
2023. november 03. 09:49
A pizzafutár pedig csak szurkolt az anyósülésen.
orokkuruc-2
2023. november 02. 16:27
még az ablakot sem szabad megmutatni neki, amíg ki nem fizeti az okozott kárt!
5m007h 0p3ra70r
2023. november 02. 16:01
Ez már volt.
Gullwing
2023. november 02. 15:45
Eger Verőszala ..... Az kérem egy indiánrezervátum....😂 (Anyósülésen ülök bal egyben a lányom férjének anyósa,😂 cseppet nem úgy ment a tolatás ahogy kellett volna, a kéziféket a tetőkárpitig felrántottam..... Ajánlom legközelebb ezt a technikát a pizzafutárnak.😂 A másik megoldás: a Verőszalába nem visz pizzát....)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!