Otthon fabrikált jogsival járnak a Magyarország-tagadók

2022. október 01. 21:00

Saját járművezetői igazolványuk van, szerintük a népszámlálás is jogsértő, és valószínűleg a híres rapper, Coolio sem természetes halált halt. A Mandiner a balatonszemesi igazoltatással fókuszba került összeesküvés-elméleteket gyártó csoportok közösségi oldalait böngészte.

2022. október 01. 21:00
null
Sal Endre
Sal Endre

A szürreális rendőrségi igazoltatásról készült videót rengetegen látták, s ott hangzott el az okmányainak átadását megtagadó férfi szájából, hogy Magyarország valójában egy külföldön bejegyzett cég, majd a férfi azt is közölte a megdöbbent rendőrökkel, hogy „nem tudnak személyként igazoltatni, mert nem vagyok személy. Ember vagyok.” A férfit és a vele lévő nőt végül a rendőrség előállította, majd a rendőrség még közleményt is kiadott, megdicsérte az eljáró kollégáikat, milyen higgadtan kezelték a helyzetet. Közösségi médiára feltöltött videók szerint egyébként voltak már összetűzések hazánkban, ám azok nem kaptak ekkora sajtóvisszhangot.

A férfiről azóta a Fókusz interjújából kiderült, hogy egy Amerikából induló összeesküvés-elmélet egyik hazai támogatója, amelynek lényege, hogy minden állam, így Magyarország is valójában egy vállalat, így jogilag igazoltatnia sem lehetne a rendőröknek a „szabad embereket”. Hiszen az egyenruhások egy cégnek dolgoznak. Az UCC-s (Uniform Commercial Code) összeesküvés-elméletnek Magyarországon is vannak követői, a legnagyobb közösségi hálón több egymástól független csoport is létezik, néhány ezres létszámmal. Tegyük hozzá,

a laposföld hívők még jóval többen vannak...

A balatonszemesi igazoltatással az UCC-s közösségi oldalak is foglalkoztak, s valamelyik tagjuk a szürreális videót látva a következőképp fogalmazott: „Tény, hogy főleg azon videó nézők számára, akik még nem jutottak el a felismerésig csak azt látják, hogy a rendőrökkel hepciáskodik valaki.”

Az igazoltatott férfi pólója eléggé beszédes. Forrás: RTL Fókusz

A konteo hívőinek amúgy saját gyártású járművezetői engedélye és lakcímkártyája is van, s néhány éve egy fiatal pár azzal keltett feltűnést, hogy nem akarta anyakönyveztetni az újszülött gyermekét. A bejegyzéseket olvasva kiderül, a tagadás széles körű. Az egyik írás szerint

ha házszámra jön egy hivatalos levél, az érvénytelen, mert a ház csak egy tárgy.

Magyarország önmagában érvénytelen, mert nem is létezik, csupán egy cég. Az egyik tag szerint Coolio, a híres rapper halála is gyanús, áprilisban ugyanis azt mondta, félti a családja életét és valaki szerint a népszámlálás is érvénytelen, hiszen nincs is olyan, hogy Magyarország.

A balatonszemesi videó óta a csoportokban kívülállók is feltűntek, egyikük például viccesen feltette a kérdést: „Szeretnék venni Magyarország zrt. részvényeket, mert most alacsony az árfolyam a New York-i tőzsdén. Tudnátok segíteni, hol tudnék venni online?” Nem nevettek rajta a konteósok…

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. október 03. 09:50
„Magyarország önmagában érvénytelen, mert nem is létezik, csupán egy cég.” Ez így van. Mármint nézőpont kérdése. Például ezt ma, 2022-ben, Magyarországon a listás szavazatok arányát tekintve az ország jelentős hányada – a Fideszre szavazók kétharmadát kitevő mennyiségű szavazó – így gondolja, illetve szavazatával megerősíti. A Die Welt szavaival: „Orbán úgy vezeti országát, mint egy családi vállalkozást” https://mandiner.hu/cikk/20220922_orban_viktor_fidesz_kormany_kulfold_belfold_die_welt Az ellenzék meg arról beszélt a kampányban, hogy az Alaptörvény érvénytelen, új Alkotmány kell, akár feles alkotmányozással. Feri felhajt egy felest, aztán alkotmányoz. Szóval vannak ennek hívei.
Norby
2022. október 02. 13:46
Ezek öntelt , másokon élősködő piócák. Az ellenállásuk és a tagadásuk csak a kötelességeik betartasára irányul. Ha benzint akarnak venni az autójukba, akkor el tudnak menni és megveszik, mert ez az ő érdekük. Mert nem tudnak benzint gyártani maguknak. Ha megbetegednek, akkor orvosért kiabálnak, ha kirabolják őket akkor fontos lesz a rendőr nekik. Ha megöregednek, akkor verik az asztalt hogy jár nekik mindenféle ellátás. Ez egy újabb kepmutató , undorító vallás.
Minnie
2022. október 02. 12:32
Nagy az Isten állatkertje, sokan belefértek.
Tikkadt Szöcske
2022. október 02. 12:15
A demokrácia bölcsőjének tartott USA- ban a rendőrnek joga van kiparancsolni az autóból, kezek a motorháztetőn, lábak terpeszben, motozás, stb. Meg kell győznöd a rend őrét, hogy nem sántikálsz semmi rosszban. Valószínüleg nem minden esetben így csinálják és nem minden közúti ellenőrzés alkalmával. De joguk van hozzá. A delikvensnek meg joga van kussolni. Családomban megtörtént.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!