Húszmillióra büntette a GVH a Magyar Telekomot

2010. január 12. 14:50

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt kell fizetnie a vállalatnak.

2010. január 12. 14:50
A Gazdasági Versenyhivatal szerint a Magyar Telekom Nyrt egyes kommunikációs eszközökön nem közölte, hogy a „3000 perc ajándékba” szlogennel népszerűsített ajánlata csak bizonyos feltételekkel érvényes. A cég televíziós reklámaiban a fogyasztók azt láthatták, hogy „év végéig minden új T-Mobile előfizetés mellé 3000 percnyi beszélgetést ajándékba adunk”, míg például a Domino Quick mobiltelefon szolgáltatási csomaghoz sem járt a kedvezmény.

A versenyhatóság súlyosbító körülményként értékelte, hogy korábban hasonló ok miatt többször marasztalta el a Magyar Telekomot. Ráadásul a meghatározó piaci szereplőként számon tartott vállalkozás széles körben terjesztett megtévesztő hirdetéseivel jelentős számú fogyasztót ért el.

Húszmillióra büntette a GVH a céget (Népszava-MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2010. január 12. 15:24
A Magyar Telekom 2008-ban 630 milliárdos bevételből 93 milliárdos nyereséget ért el. Szóval ha ebből indulunk ki, akkor ordenáré kereskedelmi gyakorlat miatt, tekintve hogy a Magyar Telekomot már többször is el kellett marasztalnia a GVH-nak, illetve meghatározó piaci szereplő (ezek voltak a "súlyosbító körülmények"), az éves bevételének 0,02%-át kell kifizetnie büntetésként. Ezzel szemben mondjuk ott a BKV pótdíja, ami azt hiszem most 12 ezer HUF. Vegyünk egy átlag melóst, havi 120 ezer HUF nettóval, azaz 1,44 millió éves "bevétellel", a "nyeresége" a melósnak az áfa kifizetése után mondjuk 1,08 millió. Azaz míg a multit a rekord profitját tekintve nevetséges összeggel büntetik ha éppen milliókat ver át "tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal", egy k*rva BKV büntetés a bliccelés miatt a melós éves fizetésének az 1,2%-a. Ha legalább annyira vágták volna meg a multit mint a melóst mondjuk a BKV, akkor a Magyar Telekomnak 1,1 milliárdot kellene fizetnie büntetésként. Na, annak már lenne visszatartó ereje... ez így ebben a formában viszont egy régi öreg rossz buta vicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!